Чотири роки спроб та 186 рецептів. В Києві презентували український джин з 16 ботанікалами
В рамках BAROMETER International Bar Show 2024 відбулася презентація-дегустація українського джину Haister (Гайстер).
Презентацію проводив бренд-амбасадор Назар Макаров — шеф-бармен BarmanDictat, переможець конкурсу World Class Ukraine 2018 і найкращий бармен Східної Європи за версією Drinks Come True 2019. Назар також посів друге місце на глобальному етапі конкурсу Angostura Global Cocktail Challenge і перше місце в номінації «Кращий ромовий коктейль».
Назар розповів гостям про те, як створювався дикий український джин Haister. Він зазначив, що спочатку ідея полягала в тому, щоб швидко створити джин та позначити Україну на джин-карті світу.
«Гайстер — лелека, цього птаха і досі так називають в деяких регіонах України. Особливістю його у тому, що де би він не був і як би не любив мандри, врешті гайстер завжди повертається додому. Насправді, я декілька років мріяв створити джин, читав про це інформацію, перевіряв себе на конкурсах, шукав можливості познайомитися з одним із провідних гербалістів світу Івано Танутті. Коли випала можливість і мені вдалося провести з ним два дні, я вирішив шукати людей, котрі повірять в ідею українського джину», — розповів бармен.