З ганашем і абрикосовим варенням. Як спекти шоколадний торт

3 листопада, 23:03
Шоколадний торт (ілюстративна фотографія) (Фото: serezniy/Depositphotos)

Шоколадний торт (ілюстративна фотографія) (Фото: serezniy/Depositphotos)

Технологія досить проста

Шоколадний торт — як любов. Для мене шоколад — його колір, текстура, смак і, звісно, аромат — це завжди щось водночас вабливе й заворожливе!

Інгредієнти:

  • 4 коржі на 2 форми D-18 см
  • 200 г цукру
  • 2 яйця
  • 180 г масла 82,5%
  • 120 г олії без запаху (хоча можна й кокосову)
  • 440 г молока
  • 50−60 г какао-порошку
  • 360 г борошна
  • 10 г розпушувача
  • 10 г лимонного соку
  • Дрібка солі

Технологія досить проста: змішую сухі інгредієнти, додаю молоко та яйця, замішую вінчиком до однорідної маси. Ділю на дві форми діаметром 18 см, випікаю при температурі 160 °C близько 30 хвилин.

Реклама

Дістаю з духовки, охолоджую, ріжу навпіл.

Розрізані коржі потрібно промазую збитим абрикосовим варенням із чорним чаєм (300 г абрикосового варення, 120 г чорного чаю) й даю постояти, щоб просочилися.

Окремо готую ганаш для глазурування:

  • 150 г чорного шоколаду
  • 150 г молочного шоколаду (35%)
  • 350 г вершків 33−35%
  • 50 г масла
  • 50 г меду

Шоколад засипаю в окрему миску. У вершки додаю мед, доводжу майже до кипіння і одразу виливаю на шоколад. Перемішую до однорідної консистенції й додаю шматок масла для глянцевої структури. Охолоджую до кімнатної температури.

Ганаш ділю приблизно на 4 частини. Промащую коржі і зверху глазурую. Даю ще постояти трішки — і можна одразу їсти!

Ганаш із часом стане щільним, тож якщо ви любите м’якше — приготуйте збитий ганаш:

  • 150 г чорного шоколаду
  • 150 г молочного
  • 600 г вершків 33−35%
  • 60 г меду

Шоколад залити гарячими вершками, довести до однорідності, на ніч поставити в холодильник, зранку збити вінчиком у пишний і світліший крем.

Текст опубліковано з дозволу автора

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Погляди NV

Більше блогів тут

Показати ще новини