З ганашем і абрикосовим варенням. Як спекти шоколадний торт
Шоколадний торт (ілюстративна фотографія) (Фото: serezniy/Depositphotos)
Технологія досить проста
Шоколадний торт — як любов. Для мене шоколад — його колір, текстура, смак і, звісно, аромат — це завжди щось водночас вабливе й заворожливе!
Інгредієнти:
- 4 коржі на 2 форми D-18 см
- 200 г цукру
- 2 яйця
- 180 г масла 82,5%
- 120 г олії без запаху (хоча можна й кокосову)
- 440 г молока
- 50−60 г какао-порошку
- 360 г борошна
- 10 г розпушувача
- 10 г лимонного соку
- Дрібка солі
Технологія досить проста: змішую сухі інгредієнти, додаю молоко та яйця, замішую вінчиком до однорідної маси. Ділю на дві форми діаметром 18 см, випікаю при температурі 160 °C близько 30 хвилин.
Дістаю з духовки, охолоджую, ріжу навпіл.
Розрізані коржі потрібно промазую збитим абрикосовим варенням із чорним чаєм (300 г абрикосового варення, 120 г чорного чаю) й даю постояти, щоб просочилися.
Окремо готую ганаш для глазурування:
- 150 г чорного шоколаду
- 150 г молочного шоколаду (35%)
- 350 г вершків 33−35%
- 50 г масла
- 50 г меду
Шоколад засипаю в окрему миску. У вершки додаю мед, доводжу майже до кипіння і одразу виливаю на шоколад. Перемішую до однорідної консистенції й додаю шматок масла для глянцевої структури. Охолоджую до кімнатної температури.
Ганаш ділю приблизно на 4 частини. Промащую коржі і зверху глазурую. Даю ще постояти трішки — і можна одразу їсти!
Ганаш із часом стане щільним, тож якщо ви любите м’якше — приготуйте збитий ганаш:
- 150 г чорного шоколаду
- 150 г молочного
- 600 г вершків 33−35%
- 60 г меду
Шоколад залити гарячими вершками, довести до однорідності, на ніч поставити в холодильник, зранку збити вінчиком у пишний і світліший крем.
Текст опубліковано з дозволу автора
Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Погляди NV
Більше блогів тут