Шахтарський торт. Авторський рецепт відомого десерту
Шахтарський торт (Фото: надано авторкою)
Насичений, хрусткий і водночас ніжний. До Дня шахтаря, який відзначають наприкінці серпня, підготувала власну інтерпретацію легендарного шахтарського торта
Класичного рецепта цього десерту не існує. Його готують по-різному: з різними видами горіхів, шоколаду чи карамелі. Для багатьох людей зі сходу України цей торт — справжня ностальгія, смак дитинства й родинних свят. Я поєднала кілька підходів і створила свій варіант: з карамелізованими горіхами, праліне та чорним шоколадом. Виходить святковий десерт із глибоким смаком і виразною текстурою.
Інгредієнти
- Шоколад чорний 80% — 300 г
- Смажені кешʼю та фундук — 300 г
- Цукор — 2 ст. л.
Покроковий рецепт
Крок 1. На пательні нагрійте цукор до янтарного кольору. Додайте 100 г суміші горіхів і швидко перемішайте, щоб карамель повністю обгорнула їх.
Крок 2. Перебийте карамелізовані горіхи у блендері до стану праліне, тобто горіхової пасти. Це займе орієнтовно 5−10 хвилин.
Крок 3. На водяній бані розтопіть чорний шоколад, додайте у нього праліне і перемішайте до однорідності.
Крок 4. Додайте решту цільних горіхів і ще раз перемішайте.
Крок 5. Вилийте масу у форму, застелену пергаментом. Порада: помніть пергамент руками, щоб створити характерний для торта рельєф.
Крок 6. Поставте в холодильник на 3−5 годин до повного застигання.
Смачного!
Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Погляди NV
Більше блогів тут