Червоний чи зелений? Який болгарський перець найкорисніший та чому його варто споживати
Їжа19 червня, 12:44
У міру дозрівання болгарський перець змінює колір: від зеленого до жовтого, від помаранчевого до червоного, смак і поживні речовини збільшуються. Незалежно від того, чи нарізаєте ви кубиками на піцу, смажите для пасти чи нарізаєте сирим для закусок із хумусом, хрустка солодкість і ситний хрускіт болгарського перцю роблять його основним продуктом кухні. Але чи замислювалися ви, який вид болгарського перцю найкорисніший?
Хоча вони є одними з найбільш універсальних овочів, не всі болгарські перці однакові. Зелений, жовтий, помаранчевий і червоний пропонує щось своє. Розуміння того, який найкорисніший, може допомогти вам зробити більш розумний вибір залежно від ваших дієтичних цілей і смакових уподобань. Ось як кожен колір порівнюється з точки зору смаку, аромату та поживних речовин та який з них протримається у вашому холодильнику найдовше.
Веселка болгарського перцю
Болгарський перець буває різних кольорів, найпоширенішими є зелений, жовтий, оранжевий і червоний. Хоча може здатися, що це абсолютно різні сорти, відмінності в кольорах здебільшого пов’язані з стиглістю.
Шаурма з хумусом з червоним перцем та огірком
Ця легка вегетаріанська шаурма чудово підійде для обіду на роботу або в школу. Додавайте улюблені овочі та зелень до цього рецепту.
Найраніше збирають зелений болгарський перець, потім жовтий, оранжевий і червоний. Коли перець дозріває, природний цукор збільшується, що робить його приємним і солодким. Вони не просто барвисті, вони хімічно складні. Кожен відтінок представляє різний профіль поживних речовин, залежний від стиглості, сорту та специфічних для пігменту антиоксидантів.
Зелений болгарський перець
Зелений болгарський перець, як правило, найдешевший, є найменш стиглим і має виразний трав’янистий, злегка гіркуватий смак. З поживної точки зору він містить багато клітковини, але має найнижчий рівень цукру та антиоксидантів. Деякі люди вважають зелений перець найважчим для травлення, ймовірно, через його тверді клітинні стінки, особливо в сирому вигляді. Просто добре приготувати перець для подальшого розщеплення волокон може потенційно допомогти зменшити розлад травлення.
Сільський суп із фаршем і болгарським перцем: бюджетна страва з користю
Простий набір інгредієнтів, ароматна засмажка, ситний бульйон і яскраві овочі — усе, що потрібно, аби зігрітись і насититися. Цей суп легко готувати, а смакує він як у бабусі в селі.
Перейти до рецептуЖовтий і помаранчевий болгарський перець
Вони є проміжними з точки зору смаку та харчової цінності - хороша золота середина з ніжною солодкістю та хрусткою текстурою. Хоча в них не так багато вітаміну С, як у червоному перці, вони мають різні поживні речовини. Жовтий болгарський перець багатий на лютеїн і зеаксантин, які підтримують здоров’я очей. Помаранчевий болгарський перець також містить багато бета-криптоксантину, який має інші важливі переваги для здоров’я.
Борщ по-слобожанськи: рецепт на реберцях та з солодким перцем
Цей повний смаків борщ дійсно особливий завдяки насиченості томатів та перцю, спеціям та наваристому бульйону зі свинячих реберець.
Червоний болгарський перець
Він є найбільш насиченим поживними речовинами з усіх. Зокрема, у ньому найвищий вміст вітаміну С, А та лікопіну. Усі вони є потужними антиоксидантами, які допомагають підтримувати здоров’я імунітету, зменшують запалення та захищають від здоров’я серця та простати. Він також виграє за смаком — оскільки червоний болгарський перець повністю дозрів, він також найсолодший.
І з точки зору зберігання, він також, ймовірно, лежатиме найдовше. Можна подумати, що зелений болгарський перець найкраще підходить для зберігання, оскільки його збирають раніше, але це не так.
Перець, фарширований кукурудзяною крупою: незрівняне поєднання (без мʼяса)
Такий перець смакує і гарячим, і холодним, і теплим. Від нього важко відірватися, хочеться з'їсти ще один, потім ще, і ще.
Перейти до рецептуЯкий болгарський перець найкорисніший?
Червоний перець, маючи більше часу для отримання поживних речовин із ґрунту та дозрівання, займає перше місце в списку поживних речовин. Вибираючи, який болгарський перець купити, враховуйте свої смакові та смакові переваги, а також те, як ви збираєтеся його приготувати. Якщо ви шукаєте відтінок гіркоти або більш міцний смак, зелений перець — це ваш вибір. Для страв, у яких вам потрібна солодкість або колір, чудовим вибором стане помаранчевий, жовтий або червоний болгарський перець.
Можливо, найкращим варіантом є використання повної веселки кольорів. Таке змішування дає вам спектр поліфенолів і каротиноїдів. З кулінарної точки зору суміш болгарських перців — це чудовий спосіб досягти яскравого, ароматного балансу, особливо в соте, стир-фрай або салатах. Але насправді немає поганого вибору, коли йдеться про цей універсальний продукт.
- Зверніть увагу. Зменшення кількості цієї їжі може значно знизити ризик розвитку раку товстої кишки
- «Ремісник продає надлишок своєї любові». Сировариня Тетяна Дядечко про крафтовий сир, українські традиції та улюблений десерт дитинства
- Забудете про ліки. Ось скільки потрібно їсти квасолі, щоб не турбував тиск
Правова інформація. Ця стаття містить загальні відомості довідкового характеру і не повинна розглядатися як альтернатива рекомендаціям лікаря. NV не несе відповідальності за будь-який діагноз, поставлений читачем на основі матеріалів сайту. NV також не несе відповідальності за зміст інших інтернет-ресурсів, посилання на які присутні в цій статті. Якщо вас турбує стан вашого здоров’я, зверніться до лікаря.