Рецептом фаршированого перцю єміста на своєму телеграм-каналі поділилася блогерка, авторка кулінарних книжок Зоряна Івченко. «У дитинстві я їла фарширований перець і голубці винятково без „обкладинки“, виїдала фарш, а сам перець чи капусту благородно залишала мамі. Можливо, якби це був саме цей перець, так би не сталося. У всякому разі моя дитина з'їла все без залишку, і добавки попросила. Чим же грецький варіант відрізняється від нашого? Загалом все схоже, але диявол, як завжди, криється в деталях. Багато різної зелені, і звісно ж обов’язкова м’ята, трохи вина, ароматний сир і оливкова олія. І ще класна фішка, великі часточки картоплі між перцями, тушковані в соусі, класний гарнір. Фарш може бути будь-який на ваш смак. Я взяла улюблений індичий, соковитий і не жирний», — зазначила блогерка.
Як приготувати фаршировані перці єміста
Інгредієнти:
Перець солодкий червоний, помаранчевий, жовтий дрібний — 8 шт.
Фарш з індички — 450 г
Рис — 200 г
Цибуля ріпчаста — 1 шт.
Морква — 1 шт.
Стебло селери — 1 шт.
Часник — 4 зубчики
Картопля — 4 шт.
Помідори вершки — 600 г
Бульйон або окріп — 1 склянка
Червоне сухе вино — 60 мл (не обов’язково)
Томатна паста — 1 ст. л.
Петрушка — 1 пучок
М’ята кілька гілочок
Кріп кілька гілочок
Пармезан тертий — 4 ст. л.
Олія оливкова — 3 ст. л.
Материнка свіжа або сушена — 1 ст. л.
Сіль
Перець чорний
Фета для подачі
Спосіб приготування:
1. Цибулю та моркву почистити й дрібно нарізати. Стебло селери теж дрібно нарізати. Розігріти в сотейнику 2 ст. л. оливкової олії і пасерувати овочі до золотистого кольору. Часник подрібнити й додати до овочів. Сюди ж покласти фарш і смажити його на сильному вогні, постійно помішуючи, до зміни кольору. Усю зелень дрібно нарізати й додати до фаршу разом із вином і половиною бульйону.
2. Помідори опустити на 1 хвилину в окріп, потім облити холодною водою і зняти шкірку. Нарізати половину помідорів на шматочки і додати у фарш. Сюди ж покласти промитий рис, добре посолити й поперчити, зменшити вогонь і тушкувати 20 хвилин. Зняти фарш з вогню і підмішати в нього тертий сир.
3. У перців зрізати кришечки і вийняти серцевину. Картоплю очистити і розрізати вздовж на чотири частини. Помідори, що залишилися, помістити в блендер разом із томатною пастою і половиною бульйону та змолоти в пюре. Можна взяти готову пасату з банки. Перці помістити у велику і глибоку форму для запікання. Між перцями розкласти часточки картоплі.
4. Наповнити перці фаршем і накрити кришечками. У форму влити томатний соус, посолити і скропити перці олією. Накрити форму фольгою. Запікати близько однієї години в духовці за температури 190 градусів. Дати перцям і картоплі трохи охолонути, і подавати, посипавши розкришеною фетою