З м’ятою та вином. Як приготувати єміста — фарширований перець по-грецьки

Їжа

26 серпня 2024, 09:48

Ці ніжні, ароматні перці виходять надзвичайно ніжні та ароматні, адже в процесі приготування до них необхідно додати багато спецій.

Рецептом фаршированого перцю єміста на своєму телеграм-каналі поділилася блогерка, авторка кулінарних книжок Зоряна Івченко. «У дитинстві я їла фарширований перець і голубці винятково без „обкладинки“, виїдала фарш, а сам перець чи капусту благородно залишала мамі. Можливо, якби це був саме цей перець, так би не сталося. У всякому разі моя дитина з'їла все без залишку, і добавки попросила. Чим же грецький варіант відрізняється від нашого? Загалом все схоже, але диявол, як завжди, криється в деталях. Багато різної зелені, і звісно ж обов’язкова м’ята, трохи вина, ароматний сир і оливкова олія. І ще класна фішка, великі часточки картоплі між перцями, тушковані в соусі, класний гарнір. Фарш може бути будь-який на ваш смак. Я взяла улюблений індичий, соковитий і не жирний», — зазначила блогерка.

Як приготувати фаршировані перці єміста

Інгредієнти:

Перець солодкий червоний, помаранчевий, жовтий дрібний — 8 шт.

Фарш з індички — 450 г

Рис — 200 г

Цибуля ріпчаста — 1 шт.

Морква — 1 шт.

Стебло селери — 1 шт.

Часник — 4 зубчики

Картопля — 4 шт.

Помідори вершки — 600 г

Бульйон або окріп — 1 склянка

Червоне сухе вино — 60 мл (не обов’язково)

Томатна паста — 1 ст. л.

Петрушка — 1 пучок

М’ята кілька гілочок

Кріп кілька гілочок

Пармезан тертий — 4 ст. л.

Олія оливкова — 3 ст. л.

Материнка свіжа або сушена — 1 ст. л.

Сіль

Перець чорний

Фета для подачі

Спосіб приготування:

1. Цибулю та моркву почистити й дрібно нарізати. Стебло селери теж дрібно нарізати. Розігріти в сотейнику 2 ст. л. оливкової олії і пасерувати овочі до золотистого кольору. Часник подрібнити й додати до овочів. Сюди ж покласти фарш і смажити його на сильному вогні, постійно помішуючи, до зміни кольору. Усю зелень дрібно нарізати й додати до фаршу разом із вином і половиною бульйону.

2. Помідори опустити на 1 хвилину в окріп, потім облити холодною водою і зняти шкірку. Нарізати половину помідорів на шматочки і додати у фарш. Сюди ж покласти промитий рис, добре посолити й поперчити, зменшити вогонь і тушкувати 20 хвилин. Зняти фарш з вогню і підмішати в нього тертий сир.

3. У перців зрізати кришечки і вийняти серцевину. Картоплю очистити і розрізати вздовж на чотири частини. Помідори, що залишилися, помістити в блендер разом із томатною пастою і половиною бульйону та змолоти в пюре. Можна взяти готову пасату з банки. Перці помістити у велику і глибоку форму для запікання. Між перцями розкласти часточки картоплі.

4. Наповнити перці фаршем і накрити кришечками. У форму влити томатний соус, посолити і скропити перці олією. Накрити форму фольгою. Запікати близько однієї години в духовці за температури 190 градусів. Дати перцям і картоплі трохи охолонути, і подавати, посипавши розкришеною фетою

Інші новини

Всі новини