Київ із 1 листопада у червоній зоні карантину. Як працюватимуть ресторани та кафе
З 1 листопада Київ посилює карантинні обмеження через посилення пандемії коронавірусу. Розповідаємо, як після цього працюватимуть ресторани, кафе та інші заклади громадського харчування.
На сторінці у Facebook мера Києва Віталія Кличка сказано, що з 1 листопада заклади громадського харчування можна буде відвідувати лише з негативним ПЛР-тестом чи COVID-сертифікатом. Також негативний результат ПЛР-тесту чи COVID-сертифікат знадобиться всім співробітникам кафе, ресторанів та інших закладів громадського харчування.
Кличко не уточнив, чи можна відвідувати заклади громадського харчування та працювати в них із жовтим або зеленим COVID-сертифікатом чи лише із зеленим.
Згідно з обмеженнями червоної зони карантину робота ресторанів, кафе та інших закладів громадського харчування в червоній зоні карантину у звичайному режимі заборонена.
Їм можна працювати лише в режимі доставки і на виніс.
Також дозволена робота закладів громадського харчування в аеропортах.
Однак ті заклади, де у всіх 100% співробітників є зелений COVID-сертифікат або підтвердження повного курсу вакцинації (дві дози або одна для однодозових вакцин), або негативний ПЛР-тест на коронавірус (діє 72 години) зможуть залишатися відкритими для відвідувачів, у яких теж є такі документи.
На дітей віком до 18 років вимога про наявність таких документів не поширюється.