The World’s 50 Best оголосили повернення стипендії для кухарів: прийом заявок розпочнеться найближчими днями
Стипендія для шеф-кухарів-початківців (Фото: сайт 50 Best Restaurants Scholarship)
Стипендія The World’s 50 Best Restaurants повертається у 2025 році для шеф-кухарів-початківців у співпраці з Parmigiano Reggiano. Переможець отримає можливість пройти стажування у двох найвідоміших ресторанах світу з повною оплатою всіх витрат.
The World’s 50 Best Restaurants 10 березня 2025 року оголосив про повернення стипендії 50 Best Restaurants Scholarship у партнерстві з Parmigiano Reggiano. Після невеликої перерви організація 50 Best перезапускає поважну програму у 2025 році з додатковими можливостями для нового покоління кулінарних талантів.
Стипендія 50 Best Restaurants відкрита для шеф-кухарів з усього світу, які мають менше трьох років досвіду роботи на професійній кухні або в аналогічному середовищі. Кандидат-переможець отримає можливість пройти два етапи (стажування) у двох провідних ресторанах світу, включаючи El Celler de Can Roca в іспанському Жироні, який був визнаний кращим рестораном світу в 2013 і 2015 роках і тепер є частиною залу слави Best of the Best. Другий етап стипендії буде оголошено згодом. Переможець проведе по одному місяцю в кожному ресторані на початку 2026 року, з покриттям усіх витрат на перельоти, проживання та проїзд, а також 1 500 фунтів стерлінгів (близько 80 400 грн) за кожен етап.
Три фіналісти відправляться в ексклюзивну подорож до Італії на церемонію нагородження The World’s 50 Best Restaurants, яка відбудеться в Турині 19 червня 2025 року, де і буде оголошено переможця стипендії. Перебуваючи в Італії, троє кандидатів також відвідають Емілію-Романью, батьківщину Парміджано Реджано, де для них проведуть приватну екскурсію та ознайомлять з процесом виробництва всесвітньо відомого сиру.
Прийом заявок на отримання стипендії розпочнеться 17 березня на сайті The World’s 50 Best Restaurants і завершиться 31 березня. Для початкової заявки кандидати повинні подати коротке вступне відео та відповісти на запитання про свою кулінарну філософію, бачення та прагнення, які будуть оцінені групою високопоставлених представників 50 найкращих ресторанів. Після цього відбудуться два додаткові раунди, в тому числі створення рецепта з використанням Парміджано Реджано і завершаться оголошенням переможця.
Кандидати можуть знайти додаткову інформацію, яка допоможе їм у підготовці до участі в конкурсі, на сайті 50 Best Restaurants Scholarship.
- «Українська кухня матиме гучніший голос». Український шеф-кухар долучився до спільноти інноваційних шефів Баскського кулінарного центру
- Енциклопедія піци. Зірковий шеф та блогер дегустує та оцінює найвідоміші стилі піци — яка стала найсмачнішою?
- Професіонали. Хто з переможців та учасників шоу МастерШеф відкрив ресторан і що там варто спробувати