Один простий секрет. Всесвітньо відомі шефи поділились простим трюком приготування яєць пашот
Ідеальне яйце пашот має простий секрет приготування (Фото: freepik)
Троє кухарів поділилися секретом ідеальних яєць-пашот — усі вони назвали одне просте правило, яке гарантує бездоганний результат.
Варіння яєць методом пашот — це смачний і низькокалорійний спосіб приготування яєць. Вам не потрібно використовувати додатковий жир для їх приготування, як це було б з яєчнею. Яйця, приготовані таким чином, не тільки чудово підійдуть для сніданку самі по собі (з невеликою кількістю солі, перцю та, можливо, тосту), але й можна використовувати їх як начинку для салату, полити розкішним голландським соусом у яйцях Бенедикт або ж подавати їх зі смаженою зеленню, не втрачаючи здорового способу життя.
Проте, готування яєць методом пашот може виявитися складним, оскільки воно залишає місце для простих помилок — один неправильний рух, і у вас залишаться тягнучі, липкі білки та застиглий або розбитий жовток. Якщо вам важко приготувати ідеальне яйце-пашот, три шеф-кухарі поділилися необхідними вам відповідями. Вони стверджують, що все залежить від температури води — вона ніколи не повинна кипіти, пише Express.
Жан-Батист Лукас, викладач з кулінарії та власник кондитерської студії Chef Lucas Baking Studio стверджує, що «найважливіша» порада під час приготування яйця пашот полягає в тому, що «вода повинна дуже повільно кипіти». Він пояснив, що така технологія робить яйце м’яким, а жовток рідким.
Хлоя Хаммонд, головна шеф-кухарка Asana Lodge, також рекомендує опускати яйця «в киплячу воду». Вона наполягає: «Ніколи не доводьте до кипіння, бо це просто розірве яйце».
Контроль температури води під час приготування яєць пашот є обов’язковим для Джессіки Рандхави, власниці та шеф-кухарки ресторану The Forked Spoon. Вона каже: «Під час приготування свіжого яйця пашот завжди ретельно контролюю температуру води трохи нижче рівня кипіння, що становить орієнтовно 80° C, щоб білки повільно застигали, не розшаровуючись через киплячу воду. Я завжди використовую термометр для контролю температури води під час приготування яєць пашот».
Окрім температури, Джессіка Рандхави зазначила, що яйця пашот виходять найкращими, якщо використовувати якомога свіжіші. Вона пояснила: «З часом яєчний білок стає більш водянистим, починає кришитися та розтікатися під час варіння. Я помітила, що свіжі яйця мають щільніший і твердіший білок, який краще тримає форму у воді».
Хлоя Хаммонд також погодилася з цією порадою. Вона сказала: «Завжди починайте з найсвіжіших яєць, які можете знайти, тому що це дійсно має значення. Свіже яйце має гарний, щільний білок, який утримується у воді, тож ви отримуєте м’яку та красиву форму, не повертаючи пательню».
Яйця бенедикт: рецепт ідеального сніданку
Поживний сніданок як у кафе. Яйця а-ля Бенедикт з ніжним соусом
Рецепт яєць пашот у мікрохвильовці: вишукано і просто