Пухка і м’яка надовго. Прості секрети для випікання ідеальної паски, яка добре зберігатиметься

17 квітня, 09:54
Завдяки кільком маленьким хитрощами паска може вийти просто бездоганною (Фото: Tetiana Chernikova/depositphotos)

Завдяки кільком маленьким хитрощами паска може вийти просто бездоганною (Фото: Tetiana Chernikova/depositphotos)

Якщо плануєте в цьому році власноруч випікати паску на Великдень, скористайтеся простими порадами, що зроблять випічку бездоганною.

Великдень — це не тільки родинне свято, а й справжній кулінарний марафон, де головною героїнею стає паска. Пухка, запашна, з ніжним м’якушем — саме такою її чекає вся сім'я. Та що робити, аби вона залишалася свіжою навіть через кілька днів після випікання? Ми зібрали перевірені поради й маленькі хитрощі, які допоможуть вам досягти бажаного результату.

Реклама

Шість порад, завдяки яким паска залишатиметься ніжною, свіжою та смачною ще довго після свята

1. Використовуйте свіжі яєчні жовтки

Велика кількість жовтків робить тісто здобним, м’яким і насиченим. Тому обирайте свіжі яйця, по-можливості, домашні.


2. Обирайте масло замість маргарину, проте не завжди

Одним із ключових чинників успіху паски є використання якісних жирів. Найкращий вибір — вершкове масло жирністю не менше ніж 82%, яке надає пасці насиченого вершкового смаку та аромату. Перед додаванням у тісто воно має бути м’яким, кімнатної температури. Сучасні маргарини для випічки також можуть бути доброю альтернативою: вони непогано утримують вологу і подовжують термін зберігання випічки, якщо обирати продукт із високим вмістом жиру.

3. Правильно підберіть додаткові інгредієнти

Зберегти м’якість допомагають також інгредієнти, які добре утримують вологу. Наприклад, картопляний крохмаль або пюре роблять тісто більш пористим, а також допомагають зберегти вологу завдяки поступовому її вивільненню. Натуральний мед додає не лише аромату, а й підтримує вологість. Те саме стосується фруктових пюре — бананового чи яблучного. Ще один прийом — заварювання частини борошна окропом. Це робить тісто еластичнішим і сприяє кращому утриманню вологи.

4. Пам’ятайте про належну технологію приготування тіста

При випіканні паски важливо дотримуватись правильної технології приготування. Ретельне вимішування активує клейковину, завдяки чому тісто краще утримує вологу, стає однорідним, гладким і слухняним у роботі. Достатня тривалість розстойки — як до, так і після формування пасок — дозволяє тісту «дозріти», набратися повітря і стати пухким. Випікати паску краще при температурі 160−180°C — це дозволить добре пропектися зсередини, але не пересушитися ззовні. Після випікання пасці потрібно дати повністю охолонути на решітці, перш ніж загортати або різати.

5. Належне зберігайте паску

Повністю охолоджену паску потрібно загорнути в харчову плівку, пергамент або покласти в герметичний пакет — це вбереже її від пересихання. Найкраще зберігати паску при кімнатній температурі, в сухому місці. Холодильник може пришвидшити процес черствіння, тому краще обрати для цього хлібницю або щільний контейнер із кришкою.

6. Зробіть заварну основу для паски

Заварна основа для випічки, готується доволі просто. Вона зробить тісто особливо ніжним, м’яким і волокнистим. Завдяки такій технології тісто краще триматиме вологу, а паска залишається свіжою навіть кілька днів після свята.

Паска на заварній основі: ніжність, що довго зберігається

Ця паска готується на заварній основі, що робить її особливо ніжною, волокнистою і ароматною. Завдяки правильній технології та якісним інгредієнтам вона довго залишається свіжою і не втрачає свого вершкового смаку.
Показати ще новини