Найпростіший метод. Як розморозити лосось правильно та безпечно

22 березня 2024, 09:30

Дізнайтеся, як правильно розморожувати лосось, щоб він був смачним та безпечним для споживання.

Для багатьох лосось настільки бажаний за обіднім столом, що вони часто його використовують. Хоча купувати свіжого в рибному прилавку — це чудово, це не завжди найзручніший варіант. Заморожений лосось є чудовою альтернативою, і якщо його правильно приготувати, він може мати такий же смак, як і свіжий. Тим не менш, вам доведеться навчитися розморожувати лосось вдома найбезпечнішим і найпростішим способом.

Реклама

Заморожений лосось є чудовою альтернативою (Фото: Unsplash/Food Photographer)
Заморожений лосось є чудовою альтернативою / Фото: Unsplash/Food Photographer

Є кілька варіантів, коли справа доходить до розморожування — насправді це залежить лише від того, скільки часу у вас є. Найпростіший і найнадійніший спосіб розморозити лосось — дати йому полежати в холодильнику протягом ночі. Просто виріжте отвір у пакеті та помістіть його в холодильник (ви можете покласти його на тарілку, вистелену паперовим рушником, щоб зібрати конденсат). Приблизно через 24 години він повинен повністю розморозитися і бути готовим до приготування.

Найважливіше правило, якого слід дотримуватися, — тримати лосося подалі від температурної «небезпечної зони» (від 4 до 57 градусів), де бактерії можуть швидко розвиватися. Це станеться, якщо риба занадто довго перебуває при кімнатній температурі, контактує з гарячою водою або занадто швидко розморожується в мікрохвильовій печі.

Як розморозити лосось швидко, але безпечно

Як розморозити лосось швидко, але безпечно (Фото: Unsplash/Shadi)
Як розморозити лосось швидко, але безпечно / Фото: Unsplash/Shadi

Якщо ви забули покласти лосось у холодильник на ніч, але до обіду залишилося кілька годин, найкращим варіантом буде розморозити його в холодній воді. Наповніть велику миску холодною водою, помістіть рибу в пакет, який можна закривати, і занурте її. Замініть воду свіжою холодною через 30 хвилин. Розморожування лосося займе близько години, залежно від його розміру та товщини.

Як приготувати лосось замороженим

Ось маленький секрет: якщо ви не можете почекати навіть години, щоб почати готувати обід, готуйте лосось замороженим. Робити це безпечно, тому що ви обходите небезпечну температурну зону під час приготування.

Як приготувати лосось із замороженого (Фото: Unsplash/Farhad Ibrahimzade)
Як приготувати лосось із замороженого / Фото: Unsplash/Farhad Ibrahimzade

Щоб безпечно приготувати заморожений лосось, помістіть філе у форму для запікання та накрийте алюмінієвою фольгою. Смажте лосось у духовці при температурі 200 протягом п’ятнадцяти хвилин. Потім зніміть фольгу і продовжуйте смажити приблизно вісім хвилин, щоб випарувалася зайва волога. Намагайтеся не перетримати рибу в духовці, інакше вона вийде занадто сухою та буде не смачна.

Правова інформація. Ця стаття містить загальні відомості довідкового характеру і не повинна розглядатися як альтернатива рекомендаціям лікаря. NV не несе відповідальності за будь-який діагноз, поставлений читачем на основі матеріалів сайту. NV також не несе відповідальності за зміст інших інтернет-ресурсів, посилання на які присутні в цій статті. Якщо вас турбує стан вашого здоров’я, зверніться до лікаря.

Показати ще новини