Той самий смак. Рецепт пиріжків із кислою вишнею від знаменитого шеф-кухаря

2 липня 2024, 20:37

Пиріжки з вишнею — невибаглива і проста випічка, яка зазвичай асоціюється з літнім сонячним днем.

Звісно, пиріжки можна приготувати з різними начинками. Але саме вишнева начинка робить смак пирогів особливим. Рецептом приготування пиріжків з вишнею в духовці поділився український шеф-кухар Євгена Клопотенко.

Реклама

Пиріжки з вишнею

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 25 г живих дріжджів;
  • 1 ст. л. цукру;
  • 100 мл води;
  • 100 мл молока;
  • 500 г пшеничного борошна;
  • 1 яйце;
  • 3 ст. л. соняшникової олії;
  • 1 ч. л.солі;
  • 1 жовток для змащування.

Для начинки:

  • 400 грамів вишні;
  • 1 столова ложка цукру;
  • 1,5 столової ложки крохмалю.

Приготування:

  1. У невеликій мисці ретельно перемішайте 25 грамів дріжджів, 1 столову ложку цукру, 100 мілілітрів теплої води та 100 мілілітрів теплого молока. Додайте 2 столові ложки пшеничного борошна, ще раз перемішайте, накрийте рушником і залишіть так тісто підходити на 20 хвилин.
  2. Додайте до опари 1 чайну ложку солі, 3 столові ложки олії, решту просіяного борошна (близько 450 грамів) та одне яйце. Спочатку тісто замішайте лопаткою, а потім домішайте руками. Тоді, як тісто перестане липнути до рук, сформуйте з нього кулю, накрийте рушником і ще залиште його підходити на 40−50 хвилин.
  3. З 400 грамів вишні видаліть кісточки. Змішайте 1 столову ложку цукру та 1,5 столової ложки крохмалю. Цукру можна додати трішки більше, якщо начинку хочете солодку.
  4. Тісто розкачайте завтовшки 3−5 міліметрів, великим стаканом виріжте кола та формуйте пиріжки.
  5. В кожне коло викладайте приблизно 2 чайні ложки начинки та заліплюйте. Шов загладжуйте або красиво закручуйте. З цієї порції тіста має вийти приблизно 18 пиріжків.
  6. Деко застеліть пергаментом і викладіть на нього сформовані пиріжки. Збовтайте 1 жовток і змажте ним кожен пиріжок з вишнею. Лишіть підходити приблизно на 20 хвилин. В цей час увімкніть духовку розігріватися до 180 градусів.
  7. Пиріжки з вишнею випікайте 25−30 хвилин до рум’яної скоринки.
Показати ще новини