За домашнім рецептом. Як спекти смачні солодкі паски з сухофруктами, які не будуть кришитися
Великодні паски за цим вдалим рецептом завжди гарно підіймаються та пропікаються зсередини.
Наближається католицький Великдень, за ним прийде Православний і вже зараз час запастися вдалим рецептом святкових пасок.
Як спекти паски з вологим тістом, що не буде кришитися
Інгредієнти
Для 4 пасок
Борошно — 700 г
Яйця — 3 шт.
Цукор — 200 г
Молоко — 200 г
Масло вершкове — 100 г
Дріжджі - 8 г, якщо свіжі - 25 г
Сухофрукти — 100 г
Сіль — ¼ ч. л.
Ванілін — за смаком
Приготування
Приготуйте опару. Для цього у глибоку зручну ємність покладіть дріжджі, 1,5 ст. л. та влийте тепле молоко, не гаряче, щоб дріжджі не загинули.
Додайте просіяне борошно та замісіть тісто без грудочок.
Накрийте ємність харчовою плівкою та відставте в тепле місце на 30−40 хвилин. В плівці зробіть невеликий отвір, щоб опара дихала.
У окремій ємності залийте сухофрукти водою кімнатної температури та відставте на 30 хвилин.
Після цього промийте їх і викладіть на рушник просушитися.
Розділіть яйця на білки та жовтки.
В жовтки додайте цукор та перетріть до стану, коли маса стане світлішою.
В білки додайте сіль та збийте до м’яких піків.
Візьміть опару, що піднялася, додайте до неї перетерті з цукром жовтки, перемішайте, а потім збиті білки та знов ретельно перемішайте.
Далі, помішуючи, поступово додайте борошно.
Коли воно стане густим, додайте заздалегідь розтоплене масло кімнатної температури.
Вимішуйте тісто приблизно 15 хвилин. За консистенцією воно має тягнутися за пальцями.
Накрийте готове тісто плівкою та відставте на 30−40 хвилин. Посуд в якому буде знаходитися тісто заздалегідь можна змастити олією.
Після того, як тісто піднялося, додайте у нього сухофрукти та ретельно перемішайте.
Накрийте тісто з сухофруктами плівкою та чистим сухим рушником на 1,5−2 години та залиште у теплому місці без протягів.
Після цього покладіть тісто на стіл змащений олією та поділіть на порції.
Змастіть форми олією та наповніть тістом.
Накрийте паски рушником та залиште підійматися на 30−40 хвилин перед тим, як випікати.
Розігрійте духовку до 180 градусів та поставте випікатися паски.
Через 35−45 хвилин дістаньте готові паски, охолодіть та прикрасьте за власним смаком.