«Справжній антидепресант». Суп-пюре із запечених томатів та баклажанів за рецептом фуд-блогера

21 червня 2024, 16:15

Цей суп не лише принесе гастрономічне задоволення, а й покращить настрій і збереже ваш дорогоцінний час для важливіших справ.

Український блогер та просувач традицій Едуард Насиров опублікував рецепт супу-пюре із запечених томатів та баклажанів. Своїми рецептами та порадами блогер ділиться на Patreon. «Сьогодні в мене для вас рецепт дуже смачного та зігріваючого супу який підіймає настрій й може врятувати навіть дуже меланхолічний день! Суп антидепресант — це про нього», — зазначив блогер.

Реклама

Як приготувати супу-пюре із запечених томатів та баклажанів

Апетитний суп пюре допоможе повернути гарний настрій (Фото: facebook/eduardnasyrov)
Апетитний суп пюре допоможе повернути гарний настрій / Фото: facebook/eduardnasyrov

Інгредієнти:

2 середні баклажани

1 перець

600 г томатів або банка томатів пілаті

1 цибулина

5 зубчиків часнику

1 л води/бульону

Сіль перець за смаком

1 ч/л бальзаміку

Дрібка цукру за необхідності

По ½ ч/л орегано, базилік, паприка

Сир/зелень/оливки/підсушений хліб для подачі

Спосіб приготування:

1. Баклажани та томати помити, розрізати навпіл, цибулину — на чотири частини. Зубчики часнику очистити.

2. Викласти овочі на лист, застелений папером, змастити оливковою олією і відправити в духовку попередньо розігріту до 200 С на 40 хвилин.

3. З баклажанів ложкою висікти м’якоть. Разом з рештою овочів покласти в каструлю, залити 700 мл окропу, додати решту інгредієнтів і варити 10 хвилин після закипання на тихому вогні. Суп подрібнити блендером, розмішати, довести до смаку.

4. За бажанням можна додати вершки. Розлити суп по тарілкам, прикрасити за бажанням та можна подавати до столу!

Показати ще новини