Без світла чи й просто так. Найкращі рецепти страв з продуктів тривалого зберігання
Консерви можна легко додавати до різноманітних страв на сніданок, обід чи вечерю (Фото: freepik)
У цій добірці ми зібрали рецепти із консервованої риби, м’яса, бобів, овочів і круп, які легко приготувати навіть у складних умовах
Через відключення світла продукти тривалого зберігання стали особливо популярними нині. Хоча це може здатися простою рутиною, для деяких людей це може бути складно. Для приготування цих страв все одно потрібна електроенергія, але її наявність вже не має значення для їхнього зберігання. У цій добірці ви знайдете найкращі рецепти здорових і простих страв з круп, консервації і не тільки. Консервацію для приготування страв можна використовувати як приготовану заздалегідь, так і куплену в найближчому супермаркеті.
Крупи в раціоні
Крупи — стратегічні продукти довгого зберігання, котрі мають дуже багато граней у кулінарії. Це чудове джерело вуглеводів, вітамінів, мікроелементів, харчових волокон, які необхідні для нормальної роботи організму. Ці речовини цілюще впливають на травлення, нервову систему, роботу серця і судин, покращують стан шкіри. Різні види каш мають свій склад і, відповідно, приносять певну користь.Найпростіший спосіб приготування крупи — зварити, запарити чи й зовсім залити на ніч холодною водою (так можна приготувати гречку та вівсянку). При цьому із більшості круп можна приготувати також борошно й хліб, десерти й навіть котлети.
Солона вівсянка зі страчателою: без варіння чи запарювання
Котлети з вівсянки та гарбуза: і в бургер і до пюре
Смак історії: пшоняна каша з сухофруктами за давнім рецептом
Гречка з грибами без світла: рецепт обіду з кашею
Бананові мафіни з вівсянки: рецепт кексів з арахісовою пастою
Вівсяне печиво: рецепт на маслі з шоколадом, яке не твердіє з часом
Вівсяні кульки з кленового тахіні: рецепт корисного перекусу
Консервація і тушкованки
Консервовані м’ясо, риба та овочі не користуються особливою популярністю для приготування страв у повсякденні, але це не значить, що вони для того не пасують. Із консервів можна приготувати, наприклад, смачні котлети чи бульйон. «Загалом, консервовані продукти можуть бути хорошим, зручним і недорогим джерелом поживних речовин, — каже Керолайн Янг, доктор медичних наук, власниця компанії Whole Self Nutrition. — У моїй практиці багато клієнтів потребують комфорту під час високого стресу, і консерви можуть бути неоціненними для них, даючи можливість їсти продукти та білки рослинного походження».
Не лише зі шпротами. Канапки з сардинами та маринованою цибулею на Новий рік
Секрет ідеального сендвіча з тунцем: найпростіший рецепт для гурманів
Рецепт новорічної закуски Мушля з перлиною
Галицький спеціалітет: рецепт квасолевої зупи з овочами та м'ясними консервами
Ніжні рибні котлети з печінкою тріски: справжня золота знахідка
Галушки з квашеною капустою: так їли сто років тому, але смакує і сьогодні
Рецепт зігріваючого розсольника з рисом
Консерви з бобових
Боби — дуже хороший вибір, адже вони ситні й здатні непогано замінити м’ясо. Бобові — джерело якісного рослинного білка. У бобових його, залежно від виду, до 40%. Що відноситься до бобових? Горох, квасоля, сочевиця, маш, нут, соя, арахіс, і ще цілий ряд менш відомих культур. Їх також можна легко консервувати самостійно або купувати вже готові.
Альтернатива м'ясним: найсмачніший варіант пісних котлет
Швидкий суп із нуту за 20 хвилин
Овочеве рагу в стилі середземноморської дієти: максимум користі в одній тарілці
Запечена фета з хрусткою скоринкою та соусом із масляних бобів
Осінній вершковий пиріг із гарбузом, пореєм і песто
Рол з вершковим авокадо та білою квасолею: ідеально, коли немає світла
Правова інформація. Ця стаття містить загальні відомості довідкового характеру і не повинна розглядатися як альтернатива рекомендаціям лікаря. NV не несе відповідальності за будь-який діагноз, поставлений читачем на основі матеріалів сайту. NV також не несе відповідальності за зміст інших інтернет-ресурсів, посилання на які присутні в цій статті. Якщо вас турбує стан вашого здоров’я, зверніться до лікаря.