Без світла чи й просто так. Найкращі рецепти страв з продуктів тривалого зберігання

13 листопада, 06:26
Консерви можна легко додавати до різноманітних страв на сніданок, обід чи вечерю (Фото: freepik)

Консерви можна легко додавати до різноманітних страв на сніданок, обід чи вечерю (Фото: freepik)

У цій добірці ми зібрали рецепти із консервованої риби, м’яса, бобів, овочів і круп, які легко приготувати навіть у складних умовах

Через відключення світла продукти тривалого зберігання стали особливо популярними нині. Хоча це може здатися простою рутиною, для деяких людей це може бути складно. Для приготування цих страв все одно потрібна електроенергія, але її наявність вже не має значення для їхнього зберігання. У цій добірці ви знайдете найкращі рецепти здорових і простих страв з круп, консервації і не тільки. Консервацію для приготування страв можна використовувати як приготовану заздалегідь, так і куплену в найближчому супермаркеті.

Реклама

Крупи в раціоні

Крупи — стратегічні продукти довгого зберігання, котрі мають дуже багато граней у кулінарії. Це чудове джерело вуглеводів, вітамінів, мікроелементів, харчових волокон, які необхідні для нормальної роботи організму. Ці речовини цілюще впливають на травлення, нервову систему, роботу серця і судин, покращують стан шкіри. Різні види каш мають свій склад і, відповідно, приносять певну користь.Найпростіший спосіб приготування крупи — зварити, запарити чи й зовсім залити на ніч холодною водою (так можна приготувати гречку та вівсянку). При цьому із більшості круп можна приготувати також борошно й хліб, десерти й навіть котлети.

Солона вівсянка зі страчателою: без варіння чи запарювання

Приготуйте цю крупу у новому амплуа і ви будете здивовані на скільки буденна страва може стати вишуканою та незвичною.

Котлети з вівсянки та гарбуза: і в бургер і до пюре

Солоні вівсяні оладки з гарбузом та шпинатом – це смачний спосіб приготувати щось солоне з вівсянки.

Смак історії: пшоняна каша з сухофруктами за давнім рецептом

Ця проста страва ідеально смакуватиме на повсякденний сніданок. Вона чудово підійде, якщо у вас непереносимість глютену або ви дотримуєтесь посту.

Гречка з грибами без світла: рецепт обіду з кашею

Цей рецепт гречаної каші включає в себе смачні підсмажені гриби, ароматну цибулю та свіжу зелень. Це найкращий гарнір до будь-якого обіду - ситний і корисний для всіх!

Бананові мафіни з вівсянки: рецепт кексів з арахісовою пастою

Запах свіжої випічки — теплі банани та карамелізований арахіс стають справжнім обіймом для ранку. Коли в духовці піднімаються пухкі шапочки мафінів, по кухні розходиться приємний аромат кориці і підсмаженої вівсянки. Готуйте вже!

Вівсяне печиво: рецепт на маслі з шоколадом, яке не твердіє з часом

Вівсяне печиво готується з основних продуктів, які завжди є під рукою, і це одна з багатьох причин, чому воно було таким популярним протягом багатьох років.

Вівсяні кульки з кленового тахіні: рецепт корисного перекусу

Прості, солодкі та солоні, ці вівсяні кульки з кленовим тахіні задовольнять усі ваші бажання та стануть смачним, портативним веганським перекусом на ходу.

Консервація і тушкованки

Консервовані м’ясо, риба та овочі не користуються особливою популярністю для приготування страв у повсякденні, але це не значить, що вони для того не пасують. Із консервів можна приготувати, наприклад, смачні котлети чи бульйон. «Загалом, консервовані продукти можуть бути хорошим, зручним і недорогим джерелом поживних речовин, — каже Керолайн Янг, доктор медичних наук, власниця компанії Whole Self Nutrition. — У моїй практиці багато клієнтів потребують комфорту під час високого стресу, і консерви можуть бути неоціненними для них, даючи можливість їсти продукти та білки рослинного походження».

Не лише зі шпротами. Канапки з сардинами та маринованою цибулею на Новий рік

Ця закуска точно сподобається вашим гостям, хоча вона досить проста в приготуванні та бюджетна.

Секрет ідеального сендвіча з тунцем: найпростіший рецепт для гурманів

Цей рибний салат, поданий на шматочках підсмаженого хліба, назавжди змусить забути про звичні бутерброди з ковбасою. Скористайтеся цими простими порадами — і ви будете в захваті від поєднання простоти та вишуканості страви.

Рецепт новорічної закуски Мушля з перлиною

Це чудовий спосіб вразити гостей не лише смаком, а й креативною подачею. Така страва символізує вишуканість і розкіш, що ідеально пасує до святкового столу.

Галицький спеціалітет: рецепт квасолевої зупи з овочами та м'ясними консервами

Галицькі зупи - відомі смаколики Заходу України, які різняться своєю привабливістю завдяки використанню сезонних овочів та надзвичайній поживності.

Ніжні рибні котлети з печінкою тріски: справжня золота знахідка

Рецепт соковитих, ніжних рибних котлет з сайди, без хліба, зате з вершковим маслом, шалотом, зеленню й шматочками печінки тріски. Смак, що справді здивує!

Галушки з квашеною капустою: так їли сто років тому, але смакує і сьогодні

Галушки - це надзвичайно просто, ситно та бюджетно. Їх можна готувати на сніданок, подавати на обід та приготувати завчасно, щоб потім просто відварити на вечерю.

Рецепт зігріваючого розсольника з рисом

Існує безліч рецептів цього супу, але всіх їх об'єднує один незмінний інгредієнт – солоний огірок. Саме завдяки йому страва набуває характерної апетитної «кислинки».

Консерви з бобових

Боби — дуже хороший вибір, адже вони ситні й здатні непогано замінити м’ясо. Бобові — джерело якісного рослинного білка. У бобових його, залежно від виду, до 40%. Що відноситься до бобових? Горох, квасоля, сочевиця, маш, нут, соя, арахіс, і ще цілий ряд менш відомих культур. Їх також можна легко консервувати самостійно або купувати вже готові.

Альтернатива м'ясним: найсмачніший варіант пісних котлет

Якщо ви постите або дотримуєтеся веганського чи вегетаріанського способу життя, ці котлети безперечно мають бути у вашому меню.

Швидкий суп із нуту за 20 хвилин

Ця швидка й проста страва зігріє, наситить і додасть у ваш раціон корисну клітковину. Суп підходить як для вегетаріанців, так і для тих, хто любить м’ясо.

Овочеве рагу в стилі середземноморської дієти: максимум користі в одній тарілці

Страва ідеально підходить для збалансованого харчування за середземноморською дієтою. Готується просто, з доступних інгредієнтів, і насичене білком, клітковиною та корисними жирами.

Запечена фета з хрусткою скоринкою та соусом із масляних бобів

Така закуска ідеально смакуватиме як легка вечеря, швидкий і вишуканий перекус чи додаток до риби, м'яса чи гарніру. Смак середземноморського узбережжя у кожні ложці — гарантовано.

Осінній вершковий пиріг із гарбузом, пореєм і песто

Ця хрустка випічка з тіста філо зробить ваш день яскравішим і смачнішим. Гарбуз, цибуля та песто створюють тут неповторний тандем.

Рол з вершковим авокадо та білою квасолею: ідеально, коли немає світла

Незалежно від того, є у вас світло чи ні, цей лаваш з оригінальною начинкою стане справжньою знахідкою. Він легкий і водночас ситний, смачний та корисний.

Правова інформація. Ця стаття містить загальні відомості довідкового характеру і не повинна розглядатися як альтернатива рекомендаціям лікаря. NV не несе відповідальності за будь-який діагноз, поставлений читачем на основі матеріалів сайту. NV також не несе відповідальності за зміст інших інтернет-ресурсів, посилання на які присутні в цій статті. Якщо вас турбує стан вашого здоров’я, зверніться до лікаря.

Показати ще новини