«Ізі закуска». Простий рецепт від Євгена Клопотенка, який можна приготувати, коли немає світла

14 червня 2024, 17:04

Спойлер: покладіть до кошика із покупками у супермаркеті баночку тунця.

Ви не встигли приготувати вечерю до вимкнення світла? Вас врятує продукт, що чудово зберігається без електричного струму — консервований тунець.

«Бажання перекусити виникає і без світла, — ділиться у своєму Телегра-каналі Євген Клопотенко. — Тому думаю, ця рубрика як ніколи актуальна. Ізі закуска — намазка з тунцем, оливками та крем-сиром». Ділимось рецептом.

Реклама

Намазка з тунця, оливок і крем-сиру

Інгредієнти:

  • 150 г консервованого тунця у власному соку
  • 100 г оливок без кісточок
  • 1 лимон
  • 2 дрібки сухого орегано або суміші сухих пряних трав
  • 5 гілочок петрушки
  • 200 г крем-сиру
  • 1 багет
  • 1 ст. л. соняшникової олії
  • сіль та перець

Приготування:

  1. Поріжте 100 г оливок без кісточок на маленькі кубики, щоб намазка мала більш однорідну структуру.
  2. Лимон помийте і зріжте тонкі смужки цедри за допомогою ножа для цедри, економки або тертки з дрібними отворами.
  3. Помийте 5 гілочок петрушки, відокремте листя від стебел і дрібно порубайте ножем.
  4. Відкрийте банку з тунцем та злийте весь сік. Змішайте тунець, оливки, цедру лимона, зелень петрушки і 200 г крем-сиру. Перемішайте виделкою, до отримання однорідної маси, посоліть і поперчіть до смаку.
  5. Прикрасьте невеликою кількістю лимонної цедри.
Показати ще новини