«Ізі закуска». Простий рецепт від Євгена Клопотенка, який можна приготувати, коли немає світла
Спойлер: покладіть до кошика із покупками у супермаркеті баночку тунця.
Ви не встигли приготувати вечерю до вимкнення світла? Вас врятує продукт, що чудово зберігається без електричного струму — консервований тунець.
«Бажання перекусити виникає і без світла, — ділиться у своєму Телегра-каналі Євген Клопотенко. — Тому думаю, ця рубрика як ніколи актуальна. Ізі закуска — намазка з тунцем, оливками та крем-сиром». Ділимось рецептом.
Намазка з тунця, оливок і крем-сиру
Інгредієнти:
- 150 г консервованого тунця у власному соку
- 100 г оливок без кісточок
- 1 лимон
- 2 дрібки сухого орегано або суміші сухих пряних трав
- 5 гілочок петрушки
- 200 г крем-сиру
- 1 багет
- 1 ст. л. соняшникової олії
- сіль та перець
Приготування:
- Поріжте 100 г оливок без кісточок на маленькі кубики, щоб намазка мала більш однорідну структуру.
- Лимон помийте і зріжте тонкі смужки цедри за допомогою ножа для цедри, економки або тертки з дрібними отворами.
- Помийте 5 гілочок петрушки, відокремте листя від стебел і дрібно порубайте ножем.
- Відкрийте банку з тунцем та злийте весь сік. Змішайте тунець, оливки, цедру лимона, зелень петрушки і 200 г крем-сиру. Перемішайте виделкою, до отримання однорідної маси, посоліть і поперчіть до смаку.
- Прикрасьте невеликою кількістю лимонної цедри.