Секрети запашної випічки. Покроковий рецепт домашнього маківника з вишнями
Влітку запашна домашня страва смакує краще за найвишуканіші делікатеси. Щоб приготування вдалося, потрібен вивірений рецепт. Тож ділимося рецептом саме такої домашньої страви — маківника з вишнями — від Дмитра Роговського з Goodwine.
Цей домашній рулет можна готувати цілий рік, використовуючи свіжі або заморожені вишні залежно від тих, які є в доступі. Щоб макова начинка було ще запашнішою, додаємо до неї лимонну цедру й волоських горіх. Отже, переходимо до приготування.
Рулет з маком та вишнями
Оригінальний рецепт від Goodwine
Ингредієнти на 6−7 порцій:
Борошно — 400 г
Яйця — 3 шт
Молоко — 200 г
Дріжджі - 1 уп
Цедра лимону — 2 г
Мак блакитний — 250 г
Вершкове масло — 60 г
Цукор — 235 г
Грецькі горіхи — 100 г
Вишня морожена — 150 г
Пудра ванілі - дрібка
Приготування:
1. Якщо використовуєте запорожену вишню, то передусім залиште її розморожуватись та почніть готувати опару: змішайте 7 грамів дріджджів та 100 мл теплого молока, накрийте плівкою та відправте в тепле місце на 15 хвилин.
2. Відділіть 2 жовтка для тіста — білки відкладіть та залиште для начинки. Висипте в ємність міксера борошно, жовтки та 100 г молока, додайте 65 г цукру, опару та дрібку ванілі і вимішуйте тісто на низькій швидкості протягом 10−15 хвилин. Після цього введіть вершкове масло.
3. Перекладіть тісто в глибоку тарілку, накрийте плівкою та відправте в тепле місце на 1,5 години.
4. Приготуйте начинку: Залийте мак окропом (приблизно 1 л води), так, щоб вода покривала мак. Залиште приблизно на 30 хвилин настоятись. Злийте воду й процідіть мак через марлю або сито. Окремо процідіть вишню від соку.
5. Покладіть мак в каструлю, додайте 170 г цукру та 2 білки, перебийте блендером або перекрутіть начинку через м’ясорубку. Якщо начинка здається суховатою, можна додати трохи води.
6. Подрібніть горіхи, додайте до маку вишню, цедру лимону та перемішайте.
7. Розкачайте тісто у прямокутник і викладіть зверху макову начинку, рівномірно розподіливши. Заверніть в овальну форму та підгорніть по краях. Накрийте вологим рушником або плівкою та залиште на 30 хвилин розстоюватись при кімнатній температурі.
8. Змішайте 1 жовток та 5 г молока та змастіть цією сумішшю маківник зверху. Випікайте при температурі 180 градусів 20−25 хвилин. Дайте охолонути та смакуйте!