Секрети запашної випічки. Покроковий рецепт домашнього маківника з вишнями

27 червня 2024, 21:05

Влітку запашна домашня страва смакує краще за найвишуканіші делікатеси. Щоб приготування вдалося, потрібен вивірений рецепт. Тож ділимося рецептом саме такої домашньої страви — маківника з вишнями — від Дмитра Роговського з Goodwine.

Цей домашній рулет можна готувати цілий рік, використовуючи свіжі або заморожені вишні залежно від тих, які є в доступі. Щоб макова начинка було ще запашнішою, додаємо до неї лимонну цедру й волоських горіх. Отже, переходимо до приготування.

Реклама

Рулет з маком та вишнями

Оригінальний рецепт від Goodwine

Маківник (маковий рулет) (Фото: goodwine)
Маківник (маковий рулет) / Фото: goodwine

Ингредієнти на 6−7 порцій:

Борошно — 400 г

Яйця — 3 шт

Молоко — 200 г

Дріжджі - 1 уп

Цедра лимону — 2 г

Мак блакитний — 250 г

Вершкове масло — 60 г

Цукор — 235 г

Грецькі горіхи — 100 г

Вишня морожена — 150 г

Пудра ванілі - дрібка

Приготування:

1. Якщо використовуєте запорожену вишню, то передусім залиште її розморожуватись та почніть готувати опару: змішайте 7 грамів дріджджів та 100 мл теплого молока, накрийте плівкою та відправте в тепле місце на 15 хвилин.

2. Відділіть 2 жовтка для тіста — білки відкладіть та залиште для начинки. Висипте в ємність міксера борошно, жовтки та 100 г молока, додайте 65 г цукру, опару та дрібку ванілі і вимішуйте тісто на низькій швидкості протягом 10−15 хвилин. Після цього введіть вершкове масло.

3. Перекладіть тісто в глибоку тарілку, накрийте плівкою та відправте в тепле місце на 1,5 години.

4. Приготуйте начинку: Залийте мак окропом (приблизно 1 л води), так, щоб вода покривала мак. Залиште приблизно на 30 хвилин настоятись. Злийте воду й процідіть мак через марлю або сито. Окремо процідіть вишню від соку.

5. Покладіть мак в каструлю, додайте 170 г цукру та 2 білки, перебийте блендером або перекрутіть начинку через м’ясорубку. Якщо начинка здається суховатою, можна додати трохи води.

6. Подрібніть горіхи, додайте до маку вишню, цедру лимону та перемішайте.

Макова начинка з вишнями (Фото: goodwine)
Макова начинка з вишнями / Фото: goodwine

7. Розкачайте тісто у прямокутник і викладіть зверху макову начинку, рівномірно розподіливши. Заверніть в овальну форму та підгорніть по краях. Накрийте вологим рушником або плівкою та залиште на 30 хвилин розстоюватись при кімнатній температурі.

Покрокове приготування макового рулета (Фото: goodwine)
Покрокове приготування макового рулета / Фото: goodwine

8. Змішайте 1 жовток та 5 г молока та змастіть цією сумішшю маківник зверху. Випікайте при температурі 180 градусів 20−25 хвилин. Дайте охолонути та смакуйте!

Готуємо маківник (Фото: goodwine)
Готуємо маківник / Фото: goodwine
Показати ще новини