Помідори в «снігу». Як приготувати кисло-солодкі консервовані томати на зиму за рецептом відомої фуд-блогерки

18 серпня 2024, 18:25

Такі помідори чудово смакують до картоплі чи інших улюблених гарнірів, як і часник, що консервується з ними в одній банці. Вони гарно зберігаються.

Рецептом поділилась кондитерка та фуд-блогерка Лілія Цвіт: «Оригінальний та цікавий рецепт помідорів на зиму! Виходить дуже смачно! Помідори кисло-солодкі та ароматні! Добре зберігаються і підходять до будь-якого гарніру. Часник також можна використовувати до салатів, чи других страв». Банки для помідорів мають бути попередньо помитими. Для цього рецепту краще використовувати томати невеликих розмірів.

Реклама

Мариновані помідори в «снігу»

Інгредієнти 3 банки (1 л):

Помідори — 2 кг

Часник — 180 г

Вода — 1,5 л

Оцет (9%) — 150 мл

Сіль — 3 ст.л.

Цукор — 6 ст.л.

Спосіб приготування:

1. Pозкладаємо помідори по банках і заливаємо це все окропом.

2. Банки повністю наповнюємо окропом до самого верху і прикриваємо кришками.

3. Залишаємо на 20 хвилин, далі цю всю рідину зливаємо у каструлю і готуємо із неї маринад.

4. Додаємо сюди цукор та сіль і відправляємо на плиту підігріватися 5. Коли цукор та сіль розчинилися, додаємо оцет і доводимо до

4. Додаємо сюди цукор та сіль і відправляємо на плиту підігріватися 5. Коли цукор та сіль розчинилися, додаємо оцет і доводимо до

5. Коли цукор та сіль розчинилися, додаємо оцет і доводимо до кипіння.

6. Окремо підготуємо часник. Для цього його потрібно почистити і натерти на дрібній терці. Пропорція вказана на три банки, тому відповідно розділяємо часник на три частини і залишаємо на 10 хвилин.

7. Далі заливаємо гарячим, щойно закипівшим маринадом і закручуємо герметично.

8. Перевертаємо банки верх дном, добре закутуємо і залишаємо на два дні.

Показати ще новини