Помідори в «снігу». Як приготувати кисло-солодкі консервовані томати на зиму за рецептом відомої фуд-блогерки
Такі помідори чудово смакують до картоплі чи інших улюблених гарнірів, як і часник, що консервується з ними в одній банці. Вони гарно зберігаються.
Рецептом поділилась кондитерка та фуд-блогерка Лілія Цвіт: «Оригінальний та цікавий рецепт помідорів на зиму! Виходить дуже смачно! Помідори кисло-солодкі та ароматні! Добре зберігаються і підходять до будь-якого гарніру. Часник також можна використовувати до салатів, чи других страв». Банки для помідорів мають бути попередньо помитими. Для цього рецепту краще використовувати томати невеликих розмірів.
Мариновані помідори в «снігу»
Інгредієнти 3 банки (1 л):
Помідори — 2 кг
Часник — 180 г
Вода — 1,5 л
Оцет (9%) — 150 мл
Сіль — 3 ст.л.
Цукор — 6 ст.л.
Спосіб приготування:
1. Pозкладаємо помідори по банках і заливаємо це все окропом.
2. Банки повністю наповнюємо окропом до самого верху і прикриваємо кришками.
3. Залишаємо на 20 хвилин, далі цю всю рідину зливаємо у каструлю і готуємо із неї маринад.
4. Додаємо сюди цукор та сіль і відправляємо на плиту підігріватися 5. Коли цукор та сіль розчинилися, додаємо оцет і доводимо до
4. Додаємо сюди цукор та сіль і відправляємо на плиту підігріватися 5. Коли цукор та сіль розчинилися, додаємо оцет і доводимо до
5. Коли цукор та сіль розчинилися, додаємо оцет і доводимо до кипіння.
6. Окремо підготуємо часник. Для цього його потрібно почистити і натерти на дрібній терці. Пропорція вказана на три банки, тому відповідно розділяємо часник на три частини і залишаємо на 10 хвилин.
7. Далі заливаємо гарячим, щойно закипівшим маринадом і закручуємо герметично.
8. Перевертаємо банки верх дном, добре закутуємо і залишаємо на два дні.