Замість покупних намазок. Простий тартар з курки від шефа Олексія Повторейка
Весняний рецепт намазки на хліб чи грінки стане чудовим варіантом перекусу або закускою на святковий стіл. Доповніть страву свіжими овочами при подачі та насолоджуйтесь.
Для цього рецепту вам знадобиться куряча грудка, приготована в сувіді. Ця техніка передбачає, що запакована під вакуумом їжа готується на водяній чи паровій бані протягом тривалого часу та при суворо контрольованій температурі. Так продукт приготується рівномірно всередині й ззовні й утримає вологу. Герметичне пакування їжі у міцні полімерні пакети зберігає сік і аромат, які в іншому випадку, будуть втрачені в процесі приготування.
Якщо ви не можете придбати курку сувід, приготуйте її вдома самостійно. Для цього не треба купувати вакуматор та сувід, просто наберіть воду у каструлю, поставте на повільний вогонь. Зверху встановіть решітку, на якій повісьте пакети з вашою стравою за прищіпки. Не забудьте причепити кулінарний термометр. Звучить не дуже легко, але як імпровізований сувід працює чудово. А якщо бажаєте зовсім спростити собі життя, приготуйте намазку з вареного філе.
Рецепт тартару з курки в сувіді
Інгредієнти:
- 130 г курячого філе сувід
- 20 г соусу тартар
- 30 г хлібців
- Петрушка
- Сіль
- 20 г огірка
- 3 г соусу теріякі
- 2 г соусу ворчестер
- 3 г соусу бальзамік
- 3 г олії
Приготування:
Наріжте куряче філе, як показано на відео.
Додайте дрібно нарізану свіжу пертушку, а також усі соуси, сіль. Перемішайте до однорідності.
Викладіть готовий тартар на хлібці, прикрасьте нарізаним слайсами огірком та зеленою олією. Подавайте негайно.