Це зараз тренд. Як приготувати відомі млинці із Гонконгу із манго та сиром
Мангові млинці не є типово китайськими, і місце їхнього походження залишається загадкою. Однак відомо, що цей хітовий десерт продається майже у кожній гонконзькій пекарні чи кондитерській. Та ми радимо спробувати їх на сніданок на українській кухні.
Млинці в гонконзькому стилі 芒果班戟 з манго — це справжній тренд не лише цього літа. У світі їх готують постійно, адже такі млинці не лише мають красивий вигляд, а ще й надзвичайно легкі та ніжні. В оригіналі гонконзькі млинці мають бути наповнені збитими вершками, але ви можете використати альтернативу. У рецепті стевію можна замінити справжнім цукром, рикоту — збитими вершками чи кисломолочним збитим до пишності сиром, вівсяне молоко — коров’ячим. Ви також можете приготувати тісто напередодні ввечері, щоб заощадити час. Як приготувати такі китайські налисники розповіли на сторінці МОLОКОFOODS в Інстаграм.
Млинці із манго
Інгредієнти:
- 70 г білого борошна
- 10 г кукурудзяного борошна
- 1 середнє яйце
- 200 мл вівсяного молока
- 1 ст.л. цукрового піску
- щіпка куркуми
- ~3 г вершкового масла
- Начинка з манго
- 1 манго (200 г очищеного та нарізаного)
- 250 г рикоти
- 30 г цукрової пудри
Спосіб приготування:
- Змішайте всі інгредієнти для млинців, окрім вершкового масла, я використовую ручний блендер. Куркуму додавати необов’язково, але вона надає млинцям жовтого кольору!
- Тричі процідіть тісто через сито, щоб позбутися грудочок, що залишилися. Тепер поставте його в холодильник принаймні на 30 хвилин, щоб борошно ввібрало всю рідину і зробило млинці м’якшими… або так вони кажуть.
- Розігрійте сковорідку для млинців на маленькому/середньому вогні та змастіть її невеликою кількістю вершкового масла. Порада: зважте тісто і розділіть на 4, щоб млинці вийшли однакового розміру. Це приблизно 83 грами на млинець.
- Як тільки краї млинця почнуть підрум'янюватися, НЕ перевертайте! Вони мають бути м’якими та еластичними, а настільки тонкі, пропечуться наскрізь. Викладіть млинці на тарілку і дайте їм охолонути, поки ви готуєте начинку.
- Щоб приготувати мангову начинку, спочатку змішайте рикоту з цукровою пудрою. Краще ложкою — якщо ви будете використовувати блендер, суміш вийде важчою і менш повітряною. Тепер почистіть і наріжте манго якомога більшими шматочками.
- Викладаємо начинку таким чином: великий шматок рикоти, ¼ манго, маленький шматочок рикоти. Складіть квадратом і залиште в холодильнику для застигання ще на 15 хвилин, але це не обов’язково.