Меню на Великдень 2024. Топ-3 рецепти десертів без випікання

16 березня 2024, 02:28

Великдень, або Світле Христове Воскресіння — найголовніше свято в православному календарі. Цей його статус відображають слова «свят свято і торжество з торжеств».

Цього року святкування православного Великодня відбуватиметься 5 травня. Католицька відзначається 31 березня. Звичайно ж, підготовка до цього радісного свята починається заздалегідь. Ще задовго до нього продумують меню великоднього столу: добирають рецепти різних страв, зокрема, м’ясних страв, щоб поласувати ними після тривалого Великого посту.

Реклама

NV зібрав три рецепти десертів без випічки, щоб урізноманітнити святкове меню.

Шоколадний чізкейк без випічки

Шоколадний чізкейк (Фото: askchefdennis/instagram)
Шоколадний чізкейк / Фото: askchefdennis/instagram

Інгредієнти

  • 1/3 склянки фісташок Коулс
  • 60 г гарбузового насіння
  • 70 г (½ склянки) горіхів пекан
  • 2 чайні ложки сирого какао
  • 140 г (близько 6) фініків без кісточок
  • Нежирний грецький йогурт для подачі (за бажанням)
  • Зерна граната для подачі (за бажанням)

Наповнення

  • 3 чайні ложки желатинового порошку
  • 250 г легкого вершкового сиру кімнатної температури, нарізаного
  • 500 г простого сирного йогурту
  • 35 г (1/3 склянки) сирого какао плюс ще 1 чайна ложка для посипання
  • 60 мл (¼ склянки) кленового сиропу плюс ще 1 столова ложка для подачі
  • 2 чайні ложки ванільної пасти

Приготування

  1. Змастіть маслом і застеліть дно роз'ємної форми діаметром 22 см папером для випічки. Помістіть фісташки, гарбузове насіння і горіхи пекан у чашу кухонного комбайна і подрібніть до отримання однорідної маси. Додайте какао і фініки та подрібніть, поки вони не будуть дрібно нарізані. Додайте 1−2 чайні ложки води і перемішуйте, поки суміш не почне злипатися.
  2. Перекладіть суміш у підготовлену форму і притисніть до основи. Помістіть у морозильну камеру на 1 годину або поки не затвердіє.
  3. Для приготування начинки налийте 2 столові ложки води в невелику жароміцну миску. Посипте зверху желатином. Помістіть миску у велику миску з гарячою водою і перемішуйте желатинову суміш протягом 1 хвилини або поки желатин не розчиниться. Відставте в сторону, щоб трохи охолонути. Очистіть і висушіть чашу кухонного комбайна. Додайте вершковий сир і сир і перемішайте до отримання однорідної маси. Додайте какао, кленовий сироп і ваніль. Обробіть до отримання однорідної маси. Очистіть бік і обробіть ще раз.
  4. Додайте желатинову суміш і перемішайте. Вилийте суміш у підготовлену форму. Гладка поверхня. Поставте чізкейк у холодильник на ніч або поки він не затвердіє.
  5. Дістаньте чізкейк із форми. Посипте додатковою кількістю какао. Полити додатковим кленовим сиропом. Подавайте з йогуртом і гранатом, якщо використовуєте.

Чізкейки з рікоти без випічки

Чізкейки з рікотти (Фото: anna_winer/instagram)
Чізкейки з рікотти / Фото: anna_winer/instagram

Інгредієнти

  • 250 г нарізаного вершкового сиру кімнатної температури
  • 250 г свіжої рікоти, розкришеної
  • 2 столові ложки чистої цукрової пудри
  • 2 столові ложки дрібно натертої цедри лимона
  • 25 чорниці
  • 75 г подрібненого печива Arnott’s Granita
  • 20 г (¼ склянки) сушеного кокоса, підсмаженого та охолодженого

Приготування

  1. Помістіть вершковий сир і рікотту в миску. Використовуйте виделку, щоб розім'яти до однорідного стану. Додайте цукрову пудру і цедру лимона і перемішайте виделкою до однорідної маси.
  2. Скачайте 1 столову ложку суміші в кулю (суміш буде м’якою). Втисніть чорницю всередину і скрутіть, щоб закрити її. Повторіть те ж саме з сумішшю рікоти і чорницею, що залишилася.
  3. Змішайте печиво і кокос на тарілці і скачайте в отриманій суміші кульки. Перекладіть на тарілку і поставте в холодильник мінімум на 2 години або поки не затвердіє.

Шоколадне печиво

Шоколадне печиво без випічки (Фото: sonya.veg/instagram)
Шоколадне печиво без випічки / Фото: sonya.veg/instagram

Інгредієнти

  • 400 г фініків Меджул без кісточок
  • 85 г (1 чашка) сушеного кокоса
  • 35 г (1/3) склянки какао
  • 90 г (2/3 склянки) сухого смаженого мигдалю плюс ще 30 г для прикраси
  • 1 чайна ложка меленої кориці
  • 2 чайні ложки ванільного екстракту

Приготування

  1. Обробіть усі інгредієнти в кухонному комбайні, поки вони добре не змішаються. Скачайте рівні столові ложки суміші в кульки. Злегка розрівняйте і втисніть у центр кожної смажений мигдаль. Зберігайте в герметичному контейнері в холодильнику до 2 тижнів.
Показати ще новини