Меню на Великдень 2024. Топ-3 рецепти десертів без випікання
Великдень, або Світле Христове Воскресіння — найголовніше свято в православному календарі. Цей його статус відображають слова «свят свято і торжество з торжеств».
Цього року святкування православного Великодня відбуватиметься 5 травня. Католицька відзначається 31 березня. Звичайно ж, підготовка до цього радісного свята починається заздалегідь. Ще задовго до нього продумують меню великоднього столу: добирають рецепти різних страв, зокрема, м’ясних страв, щоб поласувати ними після тривалого Великого посту.
NV зібрав три рецепти десертів без випічки, щоб урізноманітнити святкове меню.
Шоколадний чізкейк без випічки
Інгредієнти
- 1/3 склянки фісташок Коулс
- 60 г гарбузового насіння
- 70 г (½ склянки) горіхів пекан
- 2 чайні ложки сирого какао
- 140 г (близько 6) фініків без кісточок
- Нежирний грецький йогурт для подачі (за бажанням)
- Зерна граната для подачі (за бажанням)
Наповнення
- 3 чайні ложки желатинового порошку
- 250 г легкого вершкового сиру кімнатної температури, нарізаного
- 500 г простого сирного йогурту
- 35 г (1/3 склянки) сирого какао плюс ще 1 чайна ложка для посипання
- 60 мл (¼ склянки) кленового сиропу плюс ще 1 столова ложка для подачі
- 2 чайні ложки ванільної пасти
Приготування
- Змастіть маслом і застеліть дно роз'ємної форми діаметром 22 см папером для випічки. Помістіть фісташки, гарбузове насіння і горіхи пекан у чашу кухонного комбайна і подрібніть до отримання однорідної маси. Додайте какао і фініки та подрібніть, поки вони не будуть дрібно нарізані. Додайте 1−2 чайні ложки води і перемішуйте, поки суміш не почне злипатися.
- Перекладіть суміш у підготовлену форму і притисніть до основи. Помістіть у морозильну камеру на 1 годину або поки не затвердіє.
- Для приготування начинки налийте 2 столові ложки води в невелику жароміцну миску. Посипте зверху желатином. Помістіть миску у велику миску з гарячою водою і перемішуйте желатинову суміш протягом 1 хвилини або поки желатин не розчиниться. Відставте в сторону, щоб трохи охолонути. Очистіть і висушіть чашу кухонного комбайна. Додайте вершковий сир і сир і перемішайте до отримання однорідної маси. Додайте какао, кленовий сироп і ваніль. Обробіть до отримання однорідної маси. Очистіть бік і обробіть ще раз.
- Додайте желатинову суміш і перемішайте. Вилийте суміш у підготовлену форму. Гладка поверхня. Поставте чізкейк у холодильник на ніч або поки він не затвердіє.
- Дістаньте чізкейк із форми. Посипте додатковою кількістю какао. Полити додатковим кленовим сиропом. Подавайте з йогуртом і гранатом, якщо використовуєте.
Чізкейки з рікоти без випічки
Інгредієнти
- 250 г нарізаного вершкового сиру кімнатної температури
- 250 г свіжої рікоти, розкришеної
- 2 столові ложки чистої цукрової пудри
- 2 столові ложки дрібно натертої цедри лимона
- 25 чорниці
- 75 г подрібненого печива Arnott’s Granita
- 20 г (¼ склянки) сушеного кокоса, підсмаженого та охолодженого
Приготування
- Помістіть вершковий сир і рікотту в миску. Використовуйте виделку, щоб розім'яти до однорідного стану. Додайте цукрову пудру і цедру лимона і перемішайте виделкою до однорідної маси.
- Скачайте 1 столову ложку суміші в кулю (суміш буде м’якою). Втисніть чорницю всередину і скрутіть, щоб закрити її. Повторіть те ж саме з сумішшю рікоти і чорницею, що залишилася.
- Змішайте печиво і кокос на тарілці і скачайте в отриманій суміші кульки. Перекладіть на тарілку і поставте в холодильник мінімум на 2 години або поки не затвердіє.
Шоколадне печиво
Інгредієнти
- 400 г фініків Меджул без кісточок
- 85 г (1 чашка) сушеного кокоса
- 35 г (1/3) склянки какао
- 90 г (2/3 склянки) сухого смаженого мигдалю плюс ще 30 г для прикраси
- 1 чайна ложка меленої кориці
- 2 чайні ложки ванільного екстракту
Приготування
- Обробіть усі інгредієнти в кухонному комбайні, поки вони добре не змішаються. Скачайте рівні столові ложки суміші в кульки. Злегка розрівняйте і втисніть у центр кожної смажений мигдаль. Зберігайте в герметичному контейнері в холодильнику до 2 тижнів.