З «рисом» з цвітної капусти. Як приготувати плов, що підходить до кето-дієти

29 червня 2024, 13:08

Цей ароматний і дуже простий плов сподобається не лише гурманам смачної їжі, а й усім, хто дбає про власне здоров’я та дотримується кето-дієти.

Ця страва з низьким вмістом вуглеводів виходить дуже смачною, легкою і корисною.

Як приготувати плов з курячого м’яса

Інгредієнти:

500−700 г курячого м’яса (червоне м’ясо зі стегенець)

Реклама

Великий качан цвітної капусти (1400 г)

1 цибулина

1 морква

5 зубчиків часнику

1 ч. л солі

1 ч. л паприки

1 ч. л зіра (камун)

0,5 ч. л чорного перцю

0,5 ч. л куркуми

1 лавровий лист

Рослинна олія для смаження

Спосіб приготування:

1. Цибулю нарізати на кубики, моркву на брусочки та спасерувати на рослинній олії в казані.

2. Потім додати нарізане на шматочки куряче м’ясо й обсмажити все до рум’яного кольору на вогні вище середнього.

2. Коли м’ясо обсмажиться, викласти в казан нарізаний на пластинки часник, додати спеції, все перемішати і всипати в казан подрібнену за допомогою м’ясорубки цвітну капусту (можна подрібнити за допомогою блендера або натерти на крупній тертці).

3. Усе перемішати і під кришкою готувати на середньому вогні 5 хвилин. Потім все ще раз перемішати і готувати під кришкою ще 5 хвилин. Вимкнути вогонь і дати страві настоятися 10−15 хвилин.

4. Перед подачею посипати дрібно нарізаною зеленню. Смачного!

Показати ще новини