З «рисом» з цвітної капусти. Як приготувати плов, що підходить до кето-дієти
Цей ароматний і дуже простий плов сподобається не лише гурманам смачної їжі, а й усім, хто дбає про власне здоров’я та дотримується кето-дієти.
Ця страва з низьким вмістом вуглеводів виходить дуже смачною, легкою і корисною.
Як приготувати плов з курячого м’яса
Інгредієнти:
500−700 г курячого м’яса (червоне м’ясо зі стегенець)
Великий качан цвітної капусти (1400 г)
1 цибулина
1 морква
5 зубчиків часнику
1 ч. л солі
1 ч. л паприки
1 ч. л зіра (камун)
0,5 ч. л чорного перцю
0,5 ч. л куркуми
1 лавровий лист
Рослинна олія для смаження
Спосіб приготування:
1. Цибулю нарізати на кубики, моркву — на брусочки та спасерувати на рослинній олії в казані.
2. Потім додати нарізане на шматочки куряче м’ясо й обсмажити все до рум’яного кольору на вогні вище середнього.
2. Коли м’ясо обсмажиться, викласти в казан нарізаний на пластинки часник, додати спеції, все перемішати і всипати в казан подрібнену за допомогою м’ясорубки цвітну капусту (можна подрібнити за допомогою блендера або натерти на крупній тертці).
3. Усе перемішати і під кришкою готувати на середньому вогні 5 хвилин. Потім все ще раз перемішати і готувати під кришкою ще 5 хвилин. Вимкнути вогонь і дати страві настоятися 10−15 хвилин.
4. Перед подачею посипати дрібно нарізаною зеленню. Смачного!