Прискорюють старіння і провокують діабет. Про які продукти харчування та напої краще забути після 30 років
Тренерка мережі фітнес-просторів Smartass Марія Копач розповіла, що варто виключити з раціону, якщо вам минуло 30 років.
Марія Копач
Якщо ви дбаєте про власне здоров’я, хочете довше залишатися молодим і активними, то вам варто подбати про свій раціон. За словами Марії Копач, після 30 років деякі продукти харчування та напої варто виключити.
Що не варто вживати після 30 років
1. Солодкі напої
Адже це суміш цукру, яка підвищує фракції поганого холестерину і провокує розвиток серцево-судинних захворювань, цукрового діабету 2 типу та погіршує когнітивні функції.
2. Рафіновані вуглеводи
Їх містить біле борошно і вся випічка з нього, швидка вівсянка, солодощі. Рафіновані вуглеводи прискорюють старіння, розвивають запальні процеси на рівні всього організму, підвищують глюкозу у крові, що в свою чергу веде до розвитку цукрового діабету та серцево-судинних захворювань.
3. Транс жири
Вони є у фастфуді, снеках, чипсах, випічці, солодощах, консервах з оліями. Транс жири збільшують фракції поганого холестерину, ведуть до ожиріння та розвитку серцево-судинних захворювань.
4. Алкоголь
Це токсична речовина, яка негативно впливає на роботу печінки, рівень цукру в крові і впливає на його коливання і чинить шкоду мозку, ШКТ, шкірі та посилює вироблення кортизолу.
Правова інформація. Ця стаття містить загальні відомості довідкового характеру і не повинна розглядатися як альтернатива рекомендаціям лікаря. NV не несе відповідальності за будь-який діагноз, поставлений читачем на основі матеріалів сайту. NV також не несе відповідальності за зміст інших інтернет-ресурсів, посилання на які присутні в цій статті. Якщо вас турбує стан вашого здоров’я, зверніться до лікаря.