Вино для перемоги. Сомельє назвав шість українських вин, які варто придбати на той самий день

6 лютого 2024, 00:31

Вино — це не просто напій, а справжнє творіння, яке може виражати радість, вишуканість і витонченість. Відзначте свою перемогу у найкращий спосіб, розливши бокал цього благородного напою.

24 лютого 2024 року виповнюється два роки з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну. За цей час українці пережили жахливі трагедії, втрати та руйнування, але не втратили стійкості та віри у перемогу. Та вже обмірковують, як будуть її святкувати.

Реклама

Одним з кращих способів є випити келих вина. Своїм суб'єктивним чек-листом вин, якими можна відсвяткувати перемогу поділився український сомельє Олександр Шеханін у своєму Telegram-каналі.

Chardonnay, Leleka Wines, 2021 (Одещина)

Чисто зроблене вино без дефектів. Дуб практично не відчувається, фруктові ноти ледь вловимі. Аромат не виражений, післясмак короткий. Впізнаються типові для Шардоне відтінки. Нічого зайвого, але й нічого особливого.

Suholimanske Not Filtered, Frumushika-Nova, 2021 (Одещина)

Зовнішній вигляд пляшки може здатися схожим на ПетНат, але це тихе нефільтроване вино. Аромат типовій для Сухолиманського: груша, дюшес та солодкі квіти. Невисока кислотність, короткий післясмак. Рекомендується вживати одразу.

Pinot Noir Rose Limited Edition, Narovylo Wines, 2022 (Київщина)

Прованс з більш високою кислотністю. Аромат не дуже інтенсивний, з нотами червоних лісових ягід. Легкий натяк на гіркуватість в смаку. Ідеально підійде для весняно-літнього сезону.

Cabernet Sauvignon/Odessa Black Limited Edition, Petropol, 2021 (Одещина)

Для другого релізу молодої винарні — дуже навіть непогано. Глибокий пурпурний колір (Одеський Чорний). Аромат чорної смородини, сливи та перестиглої вишні (Каберне). Вторинні ноти: лакриця та ваніль. Зразок добре зроблений у всьому.

Bacota Saperavi, Bohdan’s Winery, 2020 (Хмельниччина)

Саме так з Сапераві може працювати лише цей Майстер: одночасно потужне та елегантне вино. Аромат чорних перестиглих ягід: слива, вишня, чорноплідна горобина. Добра кислотність. Тривалий післясмак. Коли слон (Сапераві) балансує на тонкому канаті під наглядом дресирувальника (Богдана Павлія).

Сміливість (Сапераві/Мерло), KoRus Wine, 2019 (Кіровоградщина)

Вино, витримане в діжках з-під рому! Цікавий експеримент. Відчувається синергія рому та вина. Спочатку в ароматі ноти солодкої випічки, потім чорних ягід, ванілі та лакриці.

Показати ще новини