Це дійсно смачно. Як спекти маковий пиріг

19 серпня, 23:03
Маковий пиріг (Фото: instagram.com/yaroslavskyi_vova)

Маковий пиріг (Фото: instagram.com/yaroslavskyi_vova)

Цей пиріг можна приготувати до Дня Незалежності

Дуже маковий пиріг. По-перше, я люблю мак ще з дитинства, коли в бабусі перебирав його з медом на Маковія. По-друге, це дійсно смачно, особливо коли начинки багато. А ще зараз, у серпні, ми випікаємо Пиріг Незалежності: на День Незалежності готуємо традиційні або улюблені пироги, як символ різноманіття та щоб додати світові смаку.

Реклама

На 2 великі пироги:

Тісто:

  • 550−600 г сильного борошна (з високим вмістом білка)
  • 300 г молока
  • 25−27 г свіжих дріжджів
  • 100 г цукру
  • 1 яйце
  • дрібка солі
  • 80 г масла 82,5%
  • 1 жовток та 15 г молока для змащування

Начинка:

  • 1 кг маку
  • 900 г води
  • 400−440 г цукру
  • 2 пакети ванільного цукру
  • 40 г кукурудзяного крохмалю

Мак трохи обсмажую на сухій пательні, даю остигнути й дрібно мелю на кавомолці. Додаю в сотейник мак, воду, увесь цукор і, постійно помішуючи, доводжу до кипіння. 5−8 хвилин уварюю масу. Знімаю з вогню, додаю кукурудзяний крохмаль, перемішую й даю охолонути. Маса стає пластичною.

У ледь теплому молоці розчиняю цукор та свіжі дріжджі й даю постояти 15 хвилин, щоб активувалися.

Додаю яйце, дрібку солі, перемішую, всипаю 550 г просіяного борошна й замішую тісто.

Даю йому постояти ще 15−20 хвилин і вмішую м’яке масло кімнатної температури.

Тісто має бути ніжним. Якщо занадто ніжне, додайте ще 50 г борошна. Потім дайте йому постояти ще годину, щоб піднялося.

Ділю на дві частини. Кожну тоненько розкачую в прямокутник з додаванням олії. На 2/3 тіста викладаю начинку, згортаю пиріг, кладу на деко та прикрашаю за бажанням.

Даю підійти ще 45 хвилин, змащую жовтком і випікаю при температурі 165−170 °C приблизно 50 хвилин (щоб усередині рулет добре пропікся — перевіряйте дерев’яною шпажкою).

Виймаю, охолоджую, накривши рушником — і готово. Смакуйте!

Текст опублікуовано з дозволу автора

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Погляди NV

Більше блогів тут

Показати ще новини