На грибному бульйоні. Як приготувати куліш
Куліш (ілюстративна фотографія) (Фото: lenyvavsha/Depositphotos)
Ця страва добре насичує та створює відчуття домашнього затишку
На вулиці холоднішає, і разом з осіннім прохолодним повітрям приходить бажання частіше готувати щось тепле й поживне. У таку пору особливо смакують страви, що добре насичують і водночас дарують відчуття домашнього затишку. Однією з таких є куліш — традиційна українська страва, яка має давнє козацьке коріння.
Пропоную приготувати куліш на грибному бульйоні. Його ніжна кремова текстура, поєднання м’яса та овочів створюють смак, який збирає родину за столом і нагадує про силу українських традицій.
Інгредієнти:
- Цибуля — 1 шт.
- Морква — 1 шт.
- Сало — 50 г
- Свинина — 400 г
- Пшоно — 100 г
- Грибний бульйон — 1 л
- Яйце — 1 шт.
- Сіль, перець — до смаку
- Мускатний горіх — щіпка
- Зелена цибуля — для подачі
Покроковий рецепт
1. На пательні витопіть жир із сала. Обсмажте на ньому свинину, нарізану кубиками, до золотавої скоринки.
2. Почистьте овочі та наріжте їх кубиками. Додайте до м’яса спочатку цибулю, потім моркву й обсмажте разом.
3. Пшоно добре промийте кілька разів і залийте окропом, щоб прибрати гіркоту.
4. Обсмажене м’ясо з овочами залийте грибним бульйоном і тушкуйте близько 40 хвилин.
5. Додайте пшоно й варіть ще 10−15 хвилин, періодично помішуючи, щоб воно не прилипало.
6. Збийте яйце та влийте його в куліш невеликими порціями, постійно помішуючи. Це зробить страву ніжною та кремовою.
7. Прикрасьте куліш зеленою цибулею й подавайте гарячим.
Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Погляди NV
Більше блогів тут