Цікавий та корисний. Як приготувати буряковий квас
Напій із буряка (ілюстративна фотографія) (Фото: vk_studio/Depositphotos)
Досягти успіху допоможе пара простих секретів
Корисний напій, інгредієнт традиційних страв та й загалом цікавий продукт, який стає модним і за кордоном.
Вам знадобляться:
- 1,5 кг чищеного червоного буряку;
- 1,7 л води;
- марля.
І пара моїх секретів — як досягти успіху:
— чайна ложка солі;
— столова ложка розсолу з квашеної капусти чи солоних огірків.
Очищений буряк нарізаємо довільно на дольки та кладемо в банку, заливаємо чистою питною водою. Додаємо сіль та ложку розсолу. Накриваємо марлею та залишаємо при кімнатній температурі на 5−7 днів.
За тиждень зверху може утворитись піна — її треба зняти. Якщо далі утворюється біла плівка — це нормально, але її теж можна зняти.
Далі куштуємо, і якщо квас не достатньо кислий — можна поставити ще на тиждень в прохолодне й темне місце. Після цього процідити — і в холодильник.
Але можна тримати і з буряками в прохолодному місці — так квас стає дедалі кислішим.
Розсіл діє як «закваска» — ми одразу додаємо правильних бактерій. Сіль так само допомагає мати більше правильних бактерій, але її можна і не використовувати.
Текст публікується з дозволу автора
Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Погляди NV
Більше блогів тут