Цікавий та корисний. Як приготувати буряковий квас

23 вересня, 23:03
Напій із буряка (ілюстративна фотографія) (Фото: vk_studio/Depositphotos)

Напій із буряка (ілюстративна фотографія) (Фото: vk_studio/Depositphotos)

Досягти успіху допоможе пара простих секретів

Корисний напій, інгредієнт традиційних страв та й загалом цікавий продукт, який стає модним і за кордоном.

Вам знадобляться:

  • 1,5 кг чищеного червоного буряку;
  • 1,7 л води;
  • марля.

Реклама

І пара моїх секретів — як досягти успіху:

— чайна ложка солі;

— столова ложка розсолу з квашеної капусти чи солоних огірків.

Очищений буряк нарізаємо довільно на дольки та кладемо в банку, заливаємо чистою питною водою. Додаємо сіль та ложку розсолу. Накриваємо марлею та залишаємо при кімнатній температурі на 5−7 днів.

За тиждень зверху може утворитись піна — її треба зняти. Якщо далі утворюється біла плівка — це нормально, але її теж можна зняти.

Далі куштуємо, і якщо квас не достатньо кислий — можна поставити ще на тиждень в прохолодне й темне місце. Після цього процідити — і в холодильник.

Але можна тримати і з буряками в прохолодному місці — так квас стає дедалі кислішим.

Розсіл діє як «закваска» — ми одразу додаємо правильних бактерій. Сіль так само допомагає мати більше правильних бактерій, але її можна і не використовувати.

Текст публікується з дозволу автора

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Погляди NV

Більше блогів тут

Показати ще новини