Хрусткі та соковиті. Як зробити вдома біляші

7 квітня, 23:03
Смажені пиріжки (ілюстративна фотографія) (Фото: Dream79/Depositphotos)

Смажені пиріжки (ілюстративна фотографія) (Фото: Dream79/Depositphotos)

Раджу приготувати відразу подвійну порцію

Ох, ця хрустка скоринка та соковита начинка… Для тіста вам треба:

  • суміш молока та води — 230 г;
  • дріжджі сухі - 4 г;
  • цукор — 1 ч. л.;
  • сіль — ½ ч. л.;
  • борошно — 350 г;
  • олія — 20 г.

Реклама

Для соковитої начинки:

  • фарш яловичий — 300 г;
  • цибуля ріпчаста — 170 г;
  • сіль, перець — до смаку.

Спосіб приготування:

1. В теплу суміш молока та води додаємо дріжджі, цукор, сіль. Перемішуємо.

2. Додаємо борошно, замішуємо тісто, вливаємо олію, ще раз добре вимішуємо.

3. Залишаємо під рушником у теплому місці на 1−1,5 години — нехай росте.

4. Тим часом готуємо начинку: змішуємо фарш, цибулю, приправляємо до смаку.

5. Тісто обминаємо, ділимо на кульки.

6. Кожну кульку розтягуємо, кладемо фарш, защипуємо краї.

7. Смажимо у гарячій олії на маленькому вогні до рум’яної скоринки з обох боків.

Попереджаю: готуйте одразу подвійну порцію, бо ці біляші довго не зберігаються!

Текст опубліковано з дозволу автора

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Погляди NV

Більше блогів тут

Показати ще новини