Хрусткі та соковиті. Як зробити вдома біляші
Смажені пиріжки (ілюстративна фотографія) (Фото: Dream79/Depositphotos)
Раджу приготувати відразу подвійну порцію
Ох, ця хрустка скоринка та соковита начинка… Для тіста вам треба:
- суміш молока та води — 230 г;
- дріжджі сухі - 4 г;
- цукор — 1 ч. л.;
- сіль — ½ ч. л.;
- борошно — 350 г;
- олія — 20 г.
Для соковитої начинки:
- фарш яловичий — 300 г;
- цибуля ріпчаста — 170 г;
- сіль, перець — до смаку.
Спосіб приготування:
1. В теплу суміш молока та води додаємо дріжджі, цукор, сіль. Перемішуємо.
2. Додаємо борошно, замішуємо тісто, вливаємо олію, ще раз добре вимішуємо.
3. Залишаємо під рушником у теплому місці на 1−1,5 години — нехай росте.
4. Тим часом готуємо начинку: змішуємо фарш, цибулю, приправляємо до смаку.
5. Тісто обминаємо, ділимо на кульки.
6. Кожну кульку розтягуємо, кладемо фарш, защипуємо краї.
7. Смажимо у гарячій олії на маленькому вогні до рум’яної скоринки з обох боків.
Попереджаю: готуйте одразу подвійну порцію, бо ці біляші довго не зберігаються!
Текст опубліковано з дозволу автора
Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Погляди NV
Більше блогів тут