Пухка та ароматна. Як зробити паску з медом на сироватці

16 квітня, 23:03
Паска з медом і цедрою на сироватці (Фото: klopotenko.com)

Паска з медом і цедрою на сироватці (Фото: klopotenko.com)

Як тільки змішуєш сироватку, мед і цедру — все навколо стихає

Це не паска. Це телепорт. Бо як тільки змішуєш сироватку, мед і цедру — все навколо стихає. І ти в самому серці українського Великодня, де печеться любов.

Підігріваємо 500 мл сироватки, додаємо 200 г меду і 1 ч. л. куркуми. Має бути 36−40°C.

Реклама

В іншій мисці — 1 кг борошна, дрібка солі, 2 упаковки по 12 г сухих дріжджів, 10 г ванільного цукру. Перемішуємо.

Додаємо 6 жовтків, 150 г розтопленого масла, цедру лимона й апельсина. Вливаємо сироватку з медом. Замішуємо — 5−7 хвилин.
Накриваємо й залишаємо на 1 годину в теплі — тісто має вирости вдвічі.

Відкладаємо ¼ тіста на декор, до решти додаємо 150 г родзинок. Вимішуємо. Розкладаємо у змащені форми. Даємо підійти ще 40 хвилин.

З відкладеного тіста плетемо косичку, прикрашаємо, змащуємо жовтком.

Випікаємо при 180 °C — 40−50 хв. Шпажка суха — паска готова.
А далі — просто насолоджуємось пухкою, ароматною історією.

Текст опубліковано з дозволу автора

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Погляди NV

Більше блогів тут

Показати ще новини
X