Пухка та ароматна. Як зробити паску з медом на сироватці
Паска з медом і цедрою на сироватці (Фото: klopotenko.com)
Як тільки змішуєш сироватку, мед і цедру — все навколо стихає
Це не паска. Це телепорт. Бо як тільки змішуєш сироватку, мед і цедру — все навколо стихає. І ти в самому серці українського Великодня, де печеться любов.
Підігріваємо 500 мл сироватки, додаємо 200 г меду і 1 ч. л. куркуми. Має бути 36−40°C.
В іншій мисці — 1 кг борошна, дрібка солі, 2 упаковки по 12 г сухих дріжджів, 10 г ванільного цукру. Перемішуємо.
Додаємо 6 жовтків, 150 г розтопленого масла, цедру лимона й апельсина. Вливаємо сироватку з медом. Замішуємо — 5−7 хвилин.
Накриваємо й залишаємо на 1 годину в теплі — тісто має вирости вдвічі.
Відкладаємо ¼ тіста на декор, до решти додаємо 150 г родзинок. Вимішуємо. Розкладаємо у змащені форми. Даємо підійти ще 40 хвилин.
З відкладеного тіста плетемо косичку, прикрашаємо, змащуємо жовтком.
Випікаємо при 180 °C — 40−50 хв. Шпажка суха — паска готова.
А далі — просто насолоджуємось пухкою, ароматною історією.
Текст опубліковано з дозволу автора
Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Погляди NV
Більше блогів тут