Этой осенью в Украине резко подорожал национальный продукт — сало. А за весь год рекордно выросли в цене сахар и подсолнечное масло. DW выясняла, почему в Украине настолько дорожают продукты.
За даними Держстату, за рік національний продукт подорожчав на 20 відсотків і нині коштує 90 гривень. Фахівці у м’ясній галузі відзначають: стрімко злетіли ціни на сало в жовтні.
Водночас у соцмережах ширяться дописи про сало за космічними цінами — аж до пів тисячі за кілограм! Такі цифри — поодинокі винятки.
Але в супермаркетах ціни дійсно вищі за офіційні: сало домашнє не дешевше 140 гривень, солоне — по 200, а то й по 300 гривень за кілограм. На оптових ринках теж нарікають на здорожчання.
Дивіться тут, чому:
Автор: Анна Філь