Кожне п'яте кафе чи ресторан у Києві працюють із порушеннями - Держспоживслужба

28 грудня 2017, 12:22

Кожне п'яте кафе або ресторан в Києві в 2017 році працювали з порушеннями.

Про це повідомив начальник управління Держспоживслужби в Києві Олег Рубан.

За його словами, з порушеннями працюють кожна десята торговельна мережа (супермаркети і магазини) і кожне двадцяте виробництво або переробний цех. Найбільш складна ситуація з МАФами і пересувною торгівлею: там порушення зафіксовано на кожному другому об'єкті.

Реклама

Рубан додав, що найчастіше фіксуються порушення термінів і умов зберігання продуктів харчування, відсутність супровідних документів, порушення термінів проходження медичного огляду або фальсифікація такого огляду.

Лабораторні дослідження виявили найбільше порушень у салатах (56%), фарші (23,5%), м'ясі птиці (18,6%), ковбасах (14,1%), молочній продукції (13 4%), шашличній продукції (11, 2), баранині (9,6%), свинині (5,9%), овочах і фруктах (5%), питій воді (4,9%), пельменях (0,33%), яловичині (3,3 %).

Нормам також не відповідає 48,5% відібраного дитячого одягу, 46,7% меблів, 42% електричних приладів, 37,5% автомобільних миючих засобів, 33,3% побутових миючих засобів, 33,3% новорічних прикрас, 32,6% розвиваючих дитячих іграшок, 28,6% музичних дитячих іграшок, 22,7% м'яких дитячих іграшок, 22,2% світлових приладів і 21,4% мобільних пристроїв і комплектуючих до них.

Нагадаємо, що в Києві в ресторані Євразія на Дмитрівській зафіксовано 38 випадків захворювання на гостру кишкову інфекцію. Всі постраждалі пов'язують своє захворювання із вживанням ролів Каліфорнія, Філадельфія, Унагі, Золотий дракон тощо. Пізніше у кухаря виявили сальмонелу.

poster
Сьогодні в Україні з Андрієм Смирновим

Дайджест новин від відповідального редактора журналу NV

Показати ще новини