Госпіталізовано 76 людей. Скільки порушень виявили у ресторані Міші Кацурина, де відбулося отруєння

23 липня, 12:18
Після відвідин ресторану Міши Кацуріна у Львові, госпіталізовано понад сім десятків людей (Фото: @instagram/misha_katsurin)

Після відвідин ресторану Міши Кацуріна у Львові, госпіталізовано понад сім десятків людей (Фото: @instagram/misha_katsurin)

Після відвідин ресторану Китайський привіт у Львові понад 70 людей госпіталізовано. Перевірка виявила численні грубі порушення санітарного законодавства.

Про це повідомили у Держпродспоживслужбі.

Станом на 22 липня до лікарні госпіталізовано 76 осіб, серед яких — 10 дітей і дві вагітні. За результатами аналізів у 25 пацієнтів і одного працівника ресторану виявлено бактерію Salmonella Enteritidis, яка спричиняє кишкові інфекції. Щодо ще чотирьох працівників наразі триває лабораторне дослідження.

Реклама

У ході епідеміологічного розслідування фахівці Держпродспоживслужби зафіксували низку порушень чинного законодавства, зокрема:

  • Порушення правил миття інвентарю: інвентар кондитерського цеху мили разом з інвентарем м’ясного та овочевого цехів у підвальному приміщенні;
  • Неправильне зберігання кухонного інвентарю: відсутні спеціальні ємності з кришками для чистого обладнання;
  • Порушення правил зберігання продуктів: сипучі продукти зберігалися у коридорі підвального поверху, порушено товарне сусідство у холодильниках;
  • Неорганізоване зберігання прибирального інвентарю та відсутність належного маркування;
  • Відсутність контролю температурних режимів: відповідні чек-листи та журнали не надано.

У ході перевірки також з’ясувалося, що лише 7 із 23 працівників ресторану мали медичні книжки. Інших 16 працівників рекомендовано відсторонити від роботи та направити до сімейного лікаря для обстеження й лікування.

Продовжуються дослідження зразків їжі, змивів з поверхонь обладнання та проб води. За результатами вірусологічного аналізу, у пробах води не виявлено вірусів гепатиту А, ротавірусів, ентеровірусів та аденовірусів.

Окремо перевірено м’ясо птиці та яйця, які використовували в ресторані:

  • М’ясо курятини відповідає всім нормам безпечності — зокрема щодо рівня радіації, мікробіологічних показників і вмісту хімічних речовин;
  • Яйця також визнані безпечними й відповідають вимогам щодо якості.

    Як зазначили у Держпродспоживслужбі, вони уважно стежать за розвитком ситуації та продовжують здійснювати протиепідемічні заходи.

    Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 325 (Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням). Санкція статті — штраф від тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

    Показати ще новини