Діти-помічники. Хто залишив МастерШеф-16 у дванадцятому випуску

10 листопада, 11:49
Судді МастерШеф-16 та діти-помічники (Фото: надано пресслужбою)

Судді МастерШеф-16 та діти-помічники (Фото: надано пресслужбою)

Цього тижня на учасників чекали майстер-класи від суддів та незвична «битва чорних», у якій готувати допомагали діти.

Тиждень для аматорів розпочався із яскравого майстер-класу від суддів. Ектор та Ольга провели паралельний кулінарний майстер-клас, Володимир же показав те, чого не бачила раніше кухня проєкту. Він вчив учасників тому, як правильно обслуговувати гостей у ресторані та створювати вау-подачі страв. На дегустації судді оцінювали не лише смак їжі, але й саму подачу та роботу з гостем, вказуючи аматорам на неочевидні помилки.

Реклама

Найкраще серед чотирьох команд із завданням впоралася жовта — Гарік та Євген, а шеф-ніж цього разу отримав Євген. Найслабшою виявилася синя команда, тож Галина, Ігор та Дарʼя отримали чорні фартухи.

У другому індивідуальному конкурсі аматори брали участь у справжньому кулінарному полюванні. Перед ними стояла велика дошка зі списком страв і кількістю балів, які можна було заробити, приготувавши кожну з них. Цього разу кулінари отримали дві ролі: «чорні фартухи» — «голодні хижаки»; білі фартухи — їхня потенційна «здобич». На кухні було лише вісім робочих поверхонь, тому чорні фартухи могли «приєднуватися» до білих і готувати ту саму страву, щоб спробувати відібрати в них бали. Кожна страва мала власну цінність — від 10 до 50 шефів, а на приготування учасники мали 2 години. Одночасно можна було готувати лише одну страву.

Якщо учасник, до якого приєднався «хижак» (чорний фартух) приготував страву швидше та смачніше — усі бали судді віддавали йому. Якщо ж страва виходила неідеальною, судді чекали, поки суперник закінчить, аби чесно порівняти обидві роботи. Найкращим в конкурсі став Сашко, який заробив 100 шефів, а найменше отримав Гарік — він одягнув чорний фартух.

На «битві чорних» аматори повинні були працювати разом із помічниками — судді запросили дітей, маленьких шанувальників проєкту, які до початку битви вже почали готувати свої страви. Завданням кулінарів було доробити, вдосконалити чи переробити дитячі страви, щоб вони були гідними ресторанного рівня. І хоча продуктова комора була відкрита, учасники не могли туди заходити — продукти та девайси їм приносили діти.

За результатами фінального випробування проєкт покинув Ігор Савчук.

Нагадаємо: Проєкт МастерШеф — це українська версія британського формату, що здобув популярність у всьому світі (формат, проданий більш ніж у 40 країн) і з 2011 стартував на телеканалі СТБ. Нові випуски виходять щосуботи о 19:00 на СТБ.

Показати ще новини