Швидко та без дріжджів. Як приготувати великодній кекс на заміну пасці: рецепт для економії часу

9 квітня 2024, 12:27

Не всім під силу приготування справжніх великодніх пасок, але й обійтися без них на свято неможливо.

Якщо випікання пасок для вас важка справа, спробуйте спекти великодній кекс. На його приготування йде набагато менше часу та зусиль, а результат не залишить байдужими всіх, кому пощастить його скуштувати.

Реклама

Як приготувати смачний пухкий великодній кекс

Інгредієнти

Борошно — 350 г

Молоко — 150 мл

Вершкове масло — 125 г

Цукор — 150 г

Білки яєчні - 4 шт.

Жовтки — 5 шт.

Розпушувач — 2 ч. л.

Ванільний цукор — 1 ч. л.

Сіль — 0,5 ч. л.

Кардамон — 0,5 ч. л.

Сухофрукти — 0,5 скл.

Приготування

Розділіть яйця на білки та жовтки та охолодіть білки.

Вершкове масло заздалегідь дістаньте з холодильника та дайте йому стати м’яким.

Розігрійте духовку до 175 градусів.

У глибокій зручній ємності змішайте борошно, сіль, кардамон, ванілін, розпушувач.

В окремій ємності збийте до твердих піків білки.

Ще в одній ємності збийте до пишної світлої маси жовтки з цукром.

Обережно поступово підмішайте вершкове масло.

Додайте сухофрукти й 120 г суміші з борошном.

Додайте молоко, решту борошна та збиті білки.

Змастіть форму для випікання олією та вилийте у неї тісто.

Поставте форму з тістом у розігріту духовку приблизно на 50−55 хвилин.

Дістаньте готовий кекс з духовки, остудіть, посипте цукровою пудрою та прикрасьте за власним смаком.

Смачного!

Показати ще новини