Нереально смачний львівський сирник. Як приготувати легендарний десерт з шоколадною глазур’ю
Таке частування завжди буде доречним.
Львівський сирник — особливий десерт західного регіону. Існує безліч його варіацій, і в кожної господині він виходить особливий. Розповідаємо, як швидко приготувати смачний львівський сирник із шоколадною глазур’ю.
Інгредієнти
Кількість продуктів вказана на форму розміром 22 см на 12 см. ⠀
- 750 г кисломолочного сиру жирністю 9%
- 3 яйця
- 120 г цукру
- сіль
- 100 г сметани жирністю 20%
- 35 г кукурудзяного крохмалю
- 100 г вершкового масла
- цедра лимона
- 75−100 г родзинок
- 175 г чорного шоколаду
- 10 мл олії
Спосіб приготування
- Почати слід із підготовки родзинок. Залийте їх окропом та залиште на 15−20 хвилин.
- Після цього промийте та викладіть на рушник, аби забрати зайву вологу.
- В одній мисці змішуємо кисломолочний сир, яйця, цукор, сіль, сметану, крохмаль і розтоплене масло. Краще, аби сир, яйця та сметана були кімнатної температури — для цього їх треба завчасно дістати з холодильника.
- На цьому етапі можна додати цедру лимона — це за бажанням, але вона надасть сирнику приємну цитрусову нотку. Все ретельно збиваємо блендером, починаючи з низьких обертів.
- До суміші додаємо родзинки, ретельно вимішуємо лопаткою.
- Форму для випікання застеляємо пергаментом і трохи змащуємо вершковим маслом.
- Виливаємо тісто у форму. Кілька разів треба стукнути формою об стіл, аби вийшло зайве повітря. Відправляємо у духовку. Випікаємо при температурі 180 градусів приблизно 60 хв. Зверніть увагу, що точний час випікання залежить від індивідуальних характеристик духовки. Сирник має повністю пропектися і не бути мокрим усередині.
- Коли він приготувався, треба залишити його в духовці, трохи привідкривши двері. Він має повністю охолонути.
- Після цього відправляємо в холодильник на 6 годин.
- Після цього розтоплюємо шоколад, додаємо олію, покриваємо нею охолоджений сирник. Відправляємо в холодильник до повного охолодження шоколаду.