Нереально смачний львівський сирник. Як приготувати легендарний десерт з шоколадною глазур’ю

19 лютого 2024, 14:45

Таке частування завжди буде доречним.

Львівський сирник — особливий десерт західного регіону. Існує безліч його варіацій, і в кожної господині він виходить особливий. Розповідаємо, як швидко приготувати смачний львівський сирник із шоколадною глазур’ю.

Реклама

Інгредієнти

Кількість продуктів вказана на форму розміром 22 см на 12 см. ⠀


  • 750 г кисломолочного сиру жирністю 9%
  • 3 яйця
  • 120 г цукру
  • сіль
  • 100 г сметани жирністю 20%
  • 35 г кукурудзяного крохмалю
  • 100 г вершкового масла
  • цедра лимона
  • 75−100 г родзинок
  • 175 г чорного шоколаду
  • 10 мл олії

Спосіб приготування

  1. Почати слід із підготовки родзинок. Залийте їх окропом та залиште на 15−20 хвилин.
  2. Після цього промийте та викладіть на рушник, аби забрати зайву вологу.
  3. В одній мисці змішуємо кисломолочний сир, яйця, цукор, сіль, сметану, крохмаль і розтоплене масло. Краще, аби сир, яйця та сметана були кімнатної температури — для цього їх треба завчасно дістати з холодильника.
  4. На цьому етапі можна додати цедру лимона — це за бажанням, але вона надасть сирнику приємну цитрусову нотку. Все ретельно збиваємо блендером, починаючи з низьких обертів.
  5. До суміші додаємо родзинки, ретельно вимішуємо лопаткою.
  6. Форму для випікання застеляємо пергаментом і трохи змащуємо вершковим маслом.
  7. Виливаємо тісто у форму. Кілька разів треба стукнути формою об стіл, аби вийшло зайве повітря. Відправляємо у духовку. Випікаємо при температурі 180 градусів приблизно 60 хв. Зверніть увагу, що точний час випікання залежить від індивідуальних характеристик духовки. Сирник має повністю пропектися і не бути мокрим усередині.
  8. Коли він приготувався, треба залишити його в духовці, трохи привідкривши двері. Він має повністю охолонути.
  9. Після цього відправляємо в холодильник на 6 годин.
  10. Після цього розтоплюємо шоколад, додаємо олію, покриваємо нею охолоджений сирник. Відправляємо в холодильник до повного охолодження шоколаду.

Редактор: Діана Шароді
Показати ще новини