«Стейки» з цвітної капусти. Як приготувати корисну вечерю — для покращення рівня цукру в крові

10 квітня 2024, 17:58

У цьому рецепті стейків з цвітної капусти замість м’яса використовуються товсті, вирізані по центру шматочки цвітної капусти, зберігаючи при цьому смак насиченого лимонного соусу.

Страва містить багато овочів, складні вуглеводи, цільнозернові продукти та низький вміст насичених жирів і натрію, тому вона підходять для тих, хто дотримується дієти, дружньої до діабету і може сприяти покращення рівня цукру в крові. Також стане чудовим варіантом урізноманітнити пісне меню.

Реклама

Щоб подати страву як гарнір, наріжте тушковану цвітну капусту великими скибочками або суцвіттями і подавайте в тарілці з соусом і петрушкою.

«Стейки» з цвітної капусти Пікката: рецепт

Інгредієнти:

2 невеликі головки цвітної капусти

½ ч. л. меленого перцю плюс більше за смаком

¼ ч. л. солі плюс 1/8 ч. л., розділені

2 ст. л. універсального борошна, розділені

2 ст. л. ріпакової олії плюс 1 ч. л., розділити

3 склянки овочевого бульйону з низьким вмістом натрію

1 невелика цибулина-шалот, подрібнена

¼ склянки сухого білого вина

Цедра 1 лимона

1 ст. л. лимонного соку

2 ст. л. промитих каперсів

1 ст. л. несолоного вершкового масла

2 ст. л. подрібненої петрушки для прикраси (за бажанням)

Спосіб приготування:

1. Розігрійте духовку до 180 °C. Обріжте листя з головок цвітної капусти. Залишаючи серцевину недоторканою, розріжте через серцевину, щоб отримати 2 стейки з кожної головки (решту цвітної капусти залишити для іншого використання). Посипати стейки перцем і ¼ чайної ложки солі. Злегка притрусіть розрізані боки 1 столовою ложкою борошна.

2. Розігріти велику сковороду на середньому вогні. Влити 1 столову ложку олії і додати 2 стейки цвітної капусти. Смажити, перевернувши один раз, до гарного зарум’янювання, приблизно по 2 хвилини з кожного боку. Перекласти у форму для запікання 9 на 13 дюймів. Повторити з 1 столовою ложкою олії та рештою 2 стейками. Влити 2 склянки бульйону у форму для запікання; щільно накрити фольгою. Запікати, перевернувши стейки один раз, поки серцевина цвітної капусти не стане м’якою, приблизно 45 хвилин.

3. Приблизно за 10 хвилин до готовності цвітної капусти додати в сковороду решту 1 чайну ложку олії та цибулю-шалот. Готувати на середньому вогні, помішуючи, поки цибуля-шалот не підрум'яниться і не стане м’якою, приблизно 1 хвилину. Додати вино; готувати, зішкрібаючи підрум'янені шматочки, поки вино майже повністю не випарується, приблизно 1 хвилину.

4. У мірній склянці або невеликій мисці збити решту 1 столову ложку борошна та 1 склянку бульйону. Додати в сковороду; готувати, помішуючи, до загустіння і зменшення обсягу вдвічі, приблизно 4 хвилини. Додати лимонну цедру, лимонний сік, каперси та решту ⅛ чайної ложки солі; тушкувати 1 хвилину. Зняти з вогню і додати вершкове масло. За бажанням додати більше перцю. Накрити кришкою і поставити в тепло.

5. Перекласти цвітну капусту на тарілку (бульйон, що залишився, викинути). Ложкою вилити соус на цвітну капусту. За бажанням посипати петрушкою.

Правова інформація. Ця стаття містить загальні відомості довідкового характеру і не повинна розглядатися як альтернатива рекомендаціям лікаря. NV не несе відповідальності за будь-який діагноз, поставлений читачем на основі матеріалів сайту. NV також не несе відповідальності за зміст інших інтернет-ресурсів, посилання на які присутні в цій статті. Якщо вас турбує стан вашого здоров’я, зверніться до лікаря.

Показати ще новини