«Печу вже 10 років». Оля Полякова поділилася рецептом великодньої паски
Оля Полякова випустила новий великодній влог, де ділиться секретами приготування солодкої та ніжної паски на Великдень.
За словами зірки, паска за її рецептом не тільки стане прикрасою великоднього кошика, а й смакуватиме усім в родині. А гості попросять рецепт, щоб спекти таку ж смакоту наступного року. Оля Полякова покращувала рецепт впродовж 10 років. Рецепт розрахований на 1,5 кг паски.
Паска Олі Полякової: рецепт
Інгредієнти:
Для опари:
300 мл молока
300 г борошна (з високим % білка, від 13 до 16)
75 г живих дріжджів
1 ч.л. цукру
Для тіста:
18 яєць: 18 жовтків, 9 білків
550 г цукру
1 кг 200 г борошна (з високим % білка, від 13 до 16)
400 г вершкового масла
Цедра 1 лимона
Цедра 2 апельсинів
Сік 2 апельсинів
Ваніль
5−7 г солі
Родзинки, замочені у коньяку або у воді.
Для глазурі:
9 холодних яєчних білків
11 ст.л цукру
Спосіб приготування:
1. Починаємо приготування паски з опари: візьміть 300 мл молока, обережно змішайте з 75 г дріжджів і додайте 300 г борошна. Також додаємо до опари 1 чайна л цукру, гарненько все перемішуємо і залишаємо її «відпочити» на 30 хвилин у темному та тихому місці.
2. Переходимо до приготування тіста. Розділіть жовтки та білки 9 яєць, відставте білки на глазур, а жовтки відправляйте в комбайн. Сюди ж додайте ще 9 яєць — і білки, і жовтки, і висипте 550 г цукру. Усе це змішуємо до високої піни.
3. Після цього дрібно натираємо цедру 2 апельсинів і вичавлюємо з них сік, беремо насадку для замішування тіста, якщо у вас така є, додаємо у створену яєчну масу нашу опару, і потихеньку замішуємо тісто, додаючи цедру апельсина та вводячи борошно.
4. Поки замішується тісто, замочіть родзинки в коньяку або воді на одну годину. Невеликими шматочками додайте у тісто, що замішується, 400 г вершкового масла і трохи ванілі. За потреби додайте в тісто молоко або сік чи, навпаки, борошно. Залиште замішане тісто «відпочити» на 20 хвилин і після цього вимішуйте його ще 10−15 хвилин.
5. І тепер — знову чекаємо! Але тепер 30 хвилин, доки тісто підійде. Не забудьте додати в тісто наші родзинки. Обережно викладіть тісто на змащений олією килимок і поділіть його так, щоб у кожній формі воно займало не більше 1/3 місця.
6. Тісто у форми найкраще викладайте у формі кульки, але якщо цього не вийде, не страшно. Накрийте паски у формочках рушниками і залиште ще на 30 хв.
7. Тепер випікаємо паски. Розігрійте духову шафу до 190 градусів і поставте випікатися 15 хв, потім зменшити до 160−170 гр. Духовку 30 хв відкривати не можна. Маленьким паскам достатньо 30 хвилин випікання, великі залиште трохи надовше, перевіряючи час від часу.
8. Тим часом приготуйте глазур. Візьміть 9 холодних яєчних білків, додайте 11 ст.л цукру і збийте їх до стоячої піни. Прикрасьте ще теплі паски глазур’ю та посипкою. Смачного!