«Печу вже 10 років». Оля Полякова поділилася рецептом великодньої паски

30 квітня 2024, 14:23

Оля Полякова випустила новий великодній влог, де ділиться секретами приготування солодкої та ніжної паски на Великдень.

За словами зірки, паска за її рецептом не тільки стане прикрасою великоднього кошика, а й смакуватиме усім в родині. А гості попросять рецепт, щоб спекти таку ж смакоту наступного року. Оля Полякова покращувала рецепт впродовж 10 років. Рецепт розрахований на 1,5 кг паски.

Реклама

Паска Олі Полякової: рецепт

Інгредієнти:

Для опари:

300 мл молока

300 г борошна (з високим % білка, від 13 до 16)

75 г живих дріжджів

1 ч.л. цукру

Для тіста:

18 яєць: 18 жовтків, 9 білків

550 г цукру

1 кг 200 г борошна (з високим % білка, від 13 до 16)

400 г вершкового масла

Цедра 1 лимона

Цедра 2 апельсинів

Сік 2 апельсинів

Ваніль

5−7 г солі

Родзинки, замочені у коньяку або у воді.

Для глазурі:

9 холодних яєчних білків

11 ст.л цукру

Спосіб приготування:

1. Починаємо приготування паски з опари: візьміть 300 мл молока, обережно змішайте з 75 г дріжджів і додайте 300 г борошна. Також додаємо до опари 1 чайна л цукру, гарненько все перемішуємо і залишаємо її «відпочити» на 30 хвилин у темному та тихому місці.

2. Переходимо до приготування тіста. Розділіть жовтки та білки 9 яєць, відставте білки на глазур, а жовтки відправляйте в комбайн. Сюди ж додайте ще 9 яєць — і білки, і жовтки, і висипте 550 г цукру. Усе це змішуємо до високої піни.

3. Після цього дрібно натираємо цедру 2 апельсинів і вичавлюємо з них сік, беремо насадку для замішування тіста, якщо у вас така є, додаємо у створену яєчну масу нашу опару, і потихеньку замішуємо тісто, додаючи цедру апельсина та вводячи борошно.

4. Поки замішується тісто, замочіть родзинки в коньяку або воді на одну годину. Невеликими шматочками додайте у тісто, що замішується, 400 г вершкового масла і трохи ванілі. За потреби додайте в тісто молоко або сік чи, навпаки, борошно. Залиште замішане тісто «відпочити» на 20 хвилин і після цього вимішуйте його ще 10−15 хвилин.

5. І тепер — знову чекаємо! Але тепер 30 хвилин, доки тісто підійде. Не забудьте додати в тісто наші родзинки. Обережно викладіть тісто на змащений олією килимок і поділіть його так, щоб у кожній формі воно займало не більше 1/3 місця.

6. Тісто у форми найкраще викладайте у формі кульки, але якщо цього не вийде, не страшно. Накрийте паски у формочках рушниками і залиште ще на 30 хв.

7. Тепер випікаємо паски. Розігрійте духову шафу до 190 градусів і поставте випікатися 15 хв, потім зменшити до 160−170 гр. Духовку 30 хв відкривати не можна. Маленьким паскам достатньо 30 хвилин випікання, великі залиште трохи надовше, перевіряючи час від часу.

8. Тим часом приготуйте глазур. Візьміть 9 холодних яєчних білків, додайте 11 ст.л цукру і збийте їх до стоячої піни. Прикрасьте ще теплі паски глазур’ю та посипкою. Смачного!

Показати ще новини