«Кулінарний літопис війни». Ранкове телешоу розповідатиме про особливі українські страви разом із фуд-дослідницею
Щонеділі в ефірі нового телепроєкту готуватимуть страви української кухні. Всі вони будуть пов’язані з особливими історіями, що відбуваються під час війни.
Про випуск нової кулінарної рубрики на телебаченні повідомила у facebook дописі Олена Брайченко, дослідниця гастрономічної культури, кандидатка історичних наук, популяризаторка української кухні, засновниця медіа про кухню, радіоведуча та головна редакторка. «Насправді там буде те, що я найбільше люблю — про їжу у культурному контексті. На жаль, контекст зараз один — війна. А тому і випуски будуть про страви, що можуть розповісти особливі історії», — зазначила вона.
Ведучими рубрики будуть Валентина Хамайко та Олександр Попов. Олена Брайченко зазначила, що щонеділі вранці вони готуватимуть та «писатимуть своєрідний кулінарний літопис війни».
«Для себе я сформувала два ключових завдання: формування спільної, колективної пам’яті. Коли при згадці „балаклійські оладки“ всім зрозуміло, про що йде мова. Фіксація, посилення, осмислення досвідів абсолютно різних людей, які проживають цю війну», — додає дослідниця гастрономічної культури. Олена Брайченко також закликає користувачів соцмереж поділитися історіями про страви, що протягом війни мали для них певне особливе значення.