60 грамів цього горіха на день можуть уповільнити старіння і зміцнити імунітет

20 серпня, 15:01
Як мигдаль допомагає зберегти молодість клітин (Фото: Hans/pixabay)

Як мигдаль допомагає зберегти молодість клітин (Фото: Hans/pixabay)

Мигдаль — це не просто смачний горіх для перекусу. Вчені встановили, що якщо з'їдати понад 60 грамів мигдалю на день, можна значно зміцнити здоров’я.

Він допомагає захищати ДНК і знижувати рівень окисного стресу — процесу, за якого вільні радикали ушкоджують клітини, прискорюють старіння і підвищують ризик хронічних захворювань.

Реклама

Вітамін Е, корисні жири й антиоксиданти в мигдалі діють як природний щит, підтримуючи імунітет і здоров’я клітин. Дослідження засвідчили, що в людей, які регулярно вживають близько 60 г мигдалю, покращується антиоксидантний статус організму, знижується рівень ушкоджень ДНК і сповільнюється процес старіння.

Один із найбільш показових експериментів проводили за участю молодих курців. Ті, хто їв по 84 г мигдалю щодня, вже за кілька тижнів показали зниження ушкоджень ДНК майже на третину, а також зменшення окиснення жирів і підвищення активності ферментів, що відповідають за захист клітин. Це свідчить про те, що мигдаль працює навіть за сильного впливу чинників стресу, наприклад, куріння.

Чому саме 60 г? Така порція — приблизно 40−45 цільних горіхів — вважається оптимальною для того, щоб корисні речовини виявляли максимальний ефект. Менша кількість теж приносить користь, але помітний антиоксидантний результат спостерігається саме за регулярного вживання цієї дози.

Мигдаль легко включити в раціон. Його можна їсти як перекус у сирому або обсмаженому вигляді, додавати до смузі, йогурту, вівсянки, посипати ним салати й гарячі страви, використовувати у вигляді мигдалевої олії або поєднувати з іншими горіхами.

Таким чином, лише кілька жмень мигдалю на день здатні не тільки втамувати голод, а й стати надійним захистом для клітин, зміцнити імунітет, сповільнити процеси старіння і зберегти здоров’я на довгі роки.

Гарнір за 10 хвилин. Зелена квасоля з мигдалем

Цей рецепт зеленої квасолі стане вашим новим улюбленим гарніром.

Гаспачо з кабачків і мигдалю: рецепт холодного супу на літо

Автентична альтернатива гаспачо з сільським шармом, потужним смаком – і без жодного помідора.

Шведський мигдалевий торт з IKEA - рецепт без глютену

Для приготування цього десерту вам не знадобиться пшеничне борошно.

Правова інформація. Ця стаття містить загальні відомості довідкового характеру і не повинна розглядатися як альтернатива рекомендаціям лікаря. NV не несе відповідальності за будь-який діагноз, поставлений читачем на основі матеріалів сайту. NV також не несе відповідальності за зміст інших інтернет-ресурсів, посилання на які присутні в цій статті. Якщо вас турбує стан вашого здоров’я, зверніться до лікаря.

Показати ще новини