За фірмовим волинським рецептом. Подружжя, яке разом служить у ЗСУ, поділилося улюбленими стравами бійців 100-ї бригади

14 вересня, 12:36
Подружжя військовослужбовців Олена та Олександр служать разом у ЗСУ (Фото: facebook//100TrVolyn)

Подружжя військовослужбовців Олена та Олександр служать разом у ЗСУ (Фото: facebook//100TrVolyn)

Олександр із позивним Соловей та Олена, відома як Фурія, — подружжя, яке готує для бійців у другому механізованому батальйоні 100-ї бригади.

Їхню історію розповіли на Facebook-сторінці 100-ї окремої механізованої бригади Сухопутних військ ЗСУ.

До лав ЗСУ подружжя теж стало разом — 13 серпня 2023 року. «Надумали, взяли валізи і приїхали на Схід. Тоді „сотка“ (100 окрема механізована бригада Сухопутних військ ЗСУ — ред.) була ще бригадою ТрО, воювала в Серебрянському лісі на Лиманському напрямку. Згодом був Покровський напрямок, тепер — Торецький», — розповідає Олександр.

Реклама

До мобілізації подружня пара жила у Ковелі, що на Волині. Олександр працював водієм-далекобійником. А його дружина була власницею магазину Свіжина, що торгував свіжим м’ясом. «Бізнес закрила протягом трьох днів. А зараз уже і не дуже уявляю себе у тому колишньому цивільному житті», — зізнається Олена.

У творчо-кулінарному арсеналі кухарів 2 механізованого батальйону є десятки найрізноманітніших страв. «Чого ми тільки вже не вичворяли на цій кухні! — усміхаючись розповідає військовослужбовиця Фурія. — І фарширована качка була, і фарширована риба. Найрізноманітніші салати, піци, пиріжки, деруни… Та чи не найбільше бойові побратими й посестри люблять голубці за нашим фірмовим волинським рецептом — здається, залюбки споживали б цю страву чи не щодня!».

У творчо-кулінарному арсеналі кухарів 2 механізованого батальйону є десятки найрізноманітніших страв. «Чого ми тільки вже не вичворяли на цій кухні! — усміхаючись розповідає військовослужбовиця Фурія. — І фарширована качка була, і фарширована риба. Найрізноманітніші салати, піци, пиріжки, деруни… Та чи не найбільше бойові побратими й посестри люблять голубці за нашим фірмовим волинським рецептом — здається, залюбки споживали б цю страву чи не щодня!».

Траплялося, що батальйонним кухарям — усього в п’ятьох — доводилося одночасно годувати 450 бійців!

Олександр та Олена зазналися, що за понад два роки у війську їхня віра в Перемогу не похитнулася: «Тільки Перемога! Ми, українці, боронимо своє — і задню вмикати не збираємося!».

Тушимо в каструлі: класичні голубці з фаршем та рисом

Ці класичні голубці не потребують особливих інгредієнтів чи технік - все буде просто, і головне - тушити їх можна просто в каструлі.
Показати ще новини