Найбільше смакує піхотинцям з «нуля». Одна зі штурмових бригад ЗСУ розповіла про улюблену страву

6 вересня, 15:48
Бограч, приготований військовослужбовцями (Фото: facebook/brigade128)

Бограч, приготований військовослужбовцями (Фото: facebook/brigade128)

Військові 128-ї гірсько-штурмової Закарпатської бригади розповіли про страву, яку смакують із задоволенням і завжди просять добавки.

Про це повідомляється на фейсбук-сторінці бригади.

«Яка одна з найпопулярніших страв у 128-й окремій гірсько-штурмовій Закарпатській бригаді? Звісно, бограч! Його готують у всіх підрозділах, але не щодня — тільки в особливих випадках. У кожному підрозділі бограч на смак по-різному, і це цілком нормально. Адже не всім щастить отримати від волонтерів спеціальну приправу — Erős Pista!», — йдеться в повідомленні.

Реклама

У 1-му стрілецькому батальйоні бограч приготували бійці під керівництвом шеф-кухаря Олега (на фото він із найбільшою бородою). Олег родом із Харкова і 12 років працював кухарем у різних ресторанах. Він сам прийшов служити в 128 ОГШБр, послухавши рекомендацію свого друга дитинства, який служить тут офіцером. І не шкодує про своє рішення.

Найбільше бограч смакує піхотинцям, що повертаються з бойових завдань (Фото: facebook/brigade128)
Найбільше бограч смакує піхотинцям, що повертаються з бойових завдань / Фото: facebook/brigade128

«Уперше Олег спробував бограч у Мукачеві під час базової військової підготовки. А коли приїхав у зону бойових дій, і сам почав готувати цю знамениту страву. Яка, до речі, вважається «двоєдиною» — настільки ситна, що після неї не хочеться другого. Бограч цінують і солдати з сержантами, і офіцери. Але найбільше він до вподоби піхотинцям, які виходять з «нуля» у фронтові села відновитися і відпочити. Найчастіша їхня реакція, коли привозять бограч: «Дайте добавки!», — розповіли в соцмережах бригади.

Військовослужбовці поділилися секретом приготування однієї з улюблених страв (Фото: facebook/brigade128)
Військовослужбовці поділилися секретом приготування однієї з улюблених страв / Фото: facebook/brigade128

На вогнищі як у горах: ідеальний закарпатський бограч

Насичений аромат паприки, соковите м’ясо та овочі, приготовані на відкритому вогні — так смакує справжній закарпатський бограч. Готуйте за цим рецептом і насолоджуйтеся відмінним результатом.

Рецепт бограчу по-закарпатськи

На Закарпатті бограч — це не просто страва, а ціла подія, адже його часто готують на природі, під час святкувань або дружніх зустрічей.
Показати ще новини