10 кухонних заповідей. Як навчитися готувати

19 травня, 21:13
Савелій Лібкін: «Люди люблять куштувати щось нове, але ще більше вони люблять знайомі смаки» (Фото: facebook.com/Restorator.Savva.Libkin)

Савелій Лібкін: «Люди люблять куштувати щось нове, але ще більше вони люблять знайомі смаки» (Фото: facebook.com/Restorator.Savva.Libkin)

Ніякі спеції не зроблять погану їжу смачною

1. Коли готуєш, треба починати не з рецепта, а з продуктів. Спочатку треба купити хороші продукти, а вже потім вирішувати, що з них приготувати. Тільки з хороших продуктів виходять хороші страви.

Реклама

2. А ще для початку варто визначитись, що готуєш — основну страву або закуску. Якщо закуску, то під який алкоголь. А якщо основну страву, то тут головне запитання — для кого.

3. Щоб не зіпсувати хороші продукти, треба якомога менше їх готувати. Складні процеси залиште кухарям претензійних ресторанів. Достатньо відварити, посмажити або запекти. Чим простіше, чим зрозуміліше — тим краще.

Не буває жорсткого м’яса — лише тупі ножі

4. В одну страву не треба класти більше ніж три продукти (спеції та зелень за окремі продукти не рахуємо). Наприклад, смачна паста — це макарони, соус і сир або м’ясний фарш. Ось і все. Спочатку обираєте головний білковий продукт (риба або м’ясо) — саме він дасть назву страві. Потім додаєте ще два — наприклад, овочі та вуглеводи (рис, макарони або картоплю).

5. Жодні спеції не зроблять погану їжу смачною. Вони лише додають відтінки смаку, а не створюють смак.

6. Не буває жорсткого м’яса — лише тупі ножі. Будь-яке жорстке м’ясо можна тонко порізати поперек волокон, і воно стане м’яким і ніжним.

7. Перш ніж готувати складні страви, навчіться неперевершено готувати прості: омлет, смажену картоплю, бульйон. І тоді ви зрозумієте, що навіть прості страви потребують певної майстерності.

8. Маленькі зміни можуть призвести до великих результатів. Інколи достатньо замінити один незначний продукт або трохи змінити процес, і ви отримаєте зовсім іншу страву.

9. Люди люблять куштувати щось нове, але ще більше вони люблять знайомі смаки. Хоча, можливо, ніколи в цьому не зізнаються.

10. Треба готувати лише для тих, кого любите. І любити тих, для кого готуєте.

Текст публікується з дозволу автора

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Погляди NV

Більше блогів тут

Показати ще новини
X