Метод «сіль і перець». Китайський секрет приготування приголомшливо смачної свинини зі скоринкою
Їжа14 травня, 15:46
Шеф-кухар, редактор, автор проєктів та ведучий Крістофер Кімбол розповів про свою варіацію відомої китайської страви salt-and-pepper pork. Така обробка «сіль-перець» — це кантонська техніка, яку можна застосувати майже до будь-якого м’яса, морепродуктів або тофу, щоб надати їм хрусткої скоринки та смаку, що поколює язик. Часто свинячі реберця в такому виконанні є однією з улюблених страв у китайських забігайлівках та навіть ресторанах.
Зазвичай її смажать у фритюрі, але в цьому рецепті з кулінарної книги Milk Street 365: Універсальна кулінарна книга на кожен день року свинина готується на сковороді, попередньо обваляна у паніровці. Її смажать в кукурудзяному крохмалі, щедро приправленому сичуанським перцем, чорним перцем та кайєнським перцем. Гранули крохмалю набухають при контакті з вологою, що виділяється свининою під час приготування. Коли вода випаровується, крохмаль утворює жорстку, замкнену мережу, створюючи хрустке покриття.
У класичній подачі свинини «сіль-перець» перець чилі та часник швидко обсмажують і змішують з готовим м’ясом для отримання яскравих, насичених, виразних смаків. Однак у цьому варіанті рекомендують завершити приготування свинини свіжою, гострою, сирою сумішшю нарізаної зеленої цибулі, подрібненої кінзи, дрібно нарізаного перцю чилі, рисового оцту та тертого імбиру. Найпростіший спосіб подрібнити сичуанський перець для цього рецепта — це електрична млинка для спецій.
Тепер же ділимося рецептом із пропорціями та всіма інгредієнтами для цієї страви, за якою не потрібно їхати в Китай, щоб скуштувати.
Свинина шматочками: рецепт за принципом "сіль-перець"
Ці свинячі відбивні з сіллю та перцем у ресторанному стилі хрусткі, соковиті та чудові – ідеальні для багатьох універсальних ідей страв будь-якого вечора тижня.
Перейти до рецепту- Насичена, складна та святкова. Де скуштувати азійську кухню в Києві - добірка закладів до Китайського Нового року
- Банани-пашот та старий добрий шведський стіл. Чим вражають сніданки та вечері у найкращому готелі світу
- За 20 секунд. Як готується яєшня по-китайськи: незвичайний спосіб та доповнення, що неймовірно смакують