Банани-пашот та старий добрий шведський стіл. Чим вражають сніданки та вечері у найкращому готелі світу

Ресторани

29 березня, 08:32

Оаза у центрі міста, Capella Bangkok, був визнаний готелем № 1 у другому виданні рейтингу The 50 Best Hotels of the World’s 50 World’s Best Hotels 2024 року. Зазирнімо крізь його парадні двері та роздивімося ближче, які гастрономічні досвіди тут пропонують.

Мандрівник Александр — співвласник мішленівського ресторану 42 Restaurant із місією знаходити натхнення в гастрономії. У своїх відео на YouTube каналі він ділиться враженнями про ресторани та готелі, і цього разу завітав до Capella Bangkok, який називають найкращим готелем у світі. Таким його називають насамперед завдяки винятковому сервісу, акценту на конфіденційність та ексклюзивність.

Хоча готель вирізняється приватністю та обслуговуванням, хоча деякі аспекти, такі як кондиціонування в номері та деталі у ванній кімнаті, не дотягують до ідеалу. Такий висновок зробив Александр під час того, як відвідав готель. Загалом він заключив, що це незабутнє перебування, хоча й не абсолютно найкраще у світі.

У Capella Bangkok є 101 номер, де 22 люкси та 10 приватних вілл. Це менше, ніж у багатьох інших розкішних готелях, що забезпечує тиху та приватну атмосферу для гостей. З кожного номера відкривається чудовий вид на річку Чао Прайя, що є особливою перевагою порівняно з іншими міськими розкішними готелями. Також готель описується як модерний міський розкішний відпочинок — розташований у самому центрі Бангкока, доволі шумного та великого міста, але при цьому пропонує спокійний відпочинок із затишними краєвидами. Це поєднання міської зручності та спокійної атмосфери виділяє його серед конкурентів у самому Бангкоку, таких як Mandarin Oriental Bangkok або The Peninsula Bangkok.

І перейдімо до найцікавішого для нас: харчування та гастрономічний досвід.

У готелі є два ресторани високого класу, один з яких, Côte, французького шефа аргентинського походження (шефа найкращого ресторану світу 2019 — Mirazur, що знаходиться у Ментоні, Франція), пропонує страви на рівні, відзначеному зірками Мішлен. Це відповідає престижу ресторанів, який можна знайти у готелях світового класу, таких як The Ritz Paris або Raffles Singapore. Côte — елегантний та невимушений середземноморський заклад, де можна насолодитися стравами з усього світу, хоча вони здебільшого матимуть місцевий колорит — пряні, гострі та кислі нотки тайської кухні. Під керівництвом Канніки Джітсангворн, яка має понад двадцять років досвіду приготування страв у всесвітньо відомих готелях по всьому світу, працює Phra Nakhon — інший мішленівський ресторан при готелі. Він відкритий щодня із 6:30 і пропонує вишукані м’ясні делікатеси, авторські десерти із безліччю шарів часто з невідомих нам фруктів. Тут побалують елегантним недільним бранчем з нашим шведським столом з морепродуктами, де представлені лобстери, устриці та королівські краби вищого ґатунку. Усе у супроводі живої музики, з виглядом на зелену терасу та воду.

Для любителів коктейлів є Stella — це ультрагламурний бар із чудовими закусками, розробленими для ідеального поєднання з пропонованими напоями.

Прикметно те, що кожний із закладів поруч Capella Bangkok розуміє зростальну репутацію Бангкока як одного з найкращих міст світу з точки зору гастрономії. Для них це означає, що для того, щоб гості харчувалися в готелі, потрібно пропонувати щось дійсно виняткове. Тож Александр відправився тут на сніданок від самого готелю. Усе починається із меню A’la Carte, де є всі види їжі з усього світу. Якщо цього недостатньо, є ще й старий добрий шведський стіл. Сніданок для ресторатора коштував 1400 бат, що дорівнює приблизно 41 долару США чи близько 1700 грн. Це повноцінний сніданок, який включає як холодні, так і гарячі страви. Щодо ціни, то варто зауважити що вона не надмірно висока як у порівнянні з іншими закладами високого класу, так і навіть із вуличними. раніше у попередніх відео з Бангкоку Александр куштував крабовий омлет, за який заплатив навіть більше. Тож, на початку свого сніданку ресторатор скуштував каву, і еспресо виявилося пристойним та смачним, з оцінкою 7−8 з 10.

Сніданок при готелі у Бангкоці / Фото: Скриншот із відео

Далі він замовив кілька цікавих страв з A’la Carte, а також авокадо тост, який смакував надзвичайно просто, хоча дійсно є простою стравою. Далі були Яйця Бенедикт, чи в оригіналі Eggs Benny, але англійський мафін в основі був занадто товстий та щільний для дегустатора. Наступна страва — Дім Сам, які добре смакували та нагадали про культуру Азії серед європейського сервісу готелю. Продовжили японським омлетом, який мав би розтікатися при розрізанні, але цього не сталося. «Оскільки я пробував оригінальні в Японії, на жаль, ніщо не досягає цієї планки». Консистенція була трохи неякісною, але смак був присутній, і в цілому Александру сподобалось. Делікатеси зі шведського столу також спробували і загальне враження від сніданку — «він був хороший».

На вечерю Александр відвідав Phra Nakhon де оглянув як а-ля-карт, так і комплексне меню і виявив багато цікавих страв, які тампропонують. Оскільки це класичний тайський ресторан, то разом із товаришами у подорожі вони вирішили ділитися тарілками, як це традиційно прийнято. «Винна карта перевершила очікування — назвати її „солідною“ було б применшенням. Це рідкісні позиції, які нелегко знайти, а в цьому маленькому тайському ресторані… це здавалося сюрреалістичним. Якою б спокусливою вона не була, сьогодні був не найкращий день для вина. Натомість я вибрав кокосовий сік». — розповідає Александр. Перед тим, як їжу принесли, гостей привітала шефиня закладу та запитала, наскільки гострими гості бажають їхні страви. Зрештою, це Таїланд, тож дегустатори були обережними.

Вечеря у готелі Phra Nakhon / Фото: Скриншот із відео

«Нашою вітальною закускою був своєрідний пападум, і незабаром з’явилися перші тарілки, перетворивши стіл на шедевр, сповнений яскравих кольорів і форм. Ми насолоджувалися салатом помело з хрусткою смаженою рибою, копченою і смаженою качкою, яку подавали на салатній ложці, і ростбіфом з яловичої вирізки, вкритим фірмовою заправкою ресторану, яка чудово поєднувала всі смаки. Копчена та солона качка чудово поєднувалася з кислинкою та свіжими овочами, а смажена яловичина була саме такою, якою вона має бути — душевною та ароматною. Це була саме та їжа, яку я сподівався скуштувати в Таїланді: різноманітна, яскрава, з вибуховими смаками. Поєднання були цікавими, з відтінком домашнього затишку». — описував свої враження у відео Александр. Потім на столі з’явилося карі — червоне і зелене, які були заспокійливими і вишуканими водночас, пропонуючи багатий, глибокий і абсолютно чудовий смак. Як зазначив ресторатор, твердження про якість їжі не були перебільшенням. «Кожен шматочок був дивовижний, і насолоджувався кожною миттю».

Страви із ресторану / Фото: Скриншот

І куди ж без десертів. Їх спробували три: манго з теплим, солодким липким рисом і бобами мунг; водяні каштани рубінового кольору в рисовому борошні з кокосовим молоком, джекфрутом і кокосовим желе, і теплі банани-пашот з домашнім кокосовим морозивом. Кожний зі смаколиків подавали з особливим ентузіазмом, гостинністю та щирим зацікавленням у гостях. «Це одне з небагатьох місць, яке я можу з упевненістю рекомендувати будь-кому, будь-де і будь-коли. Тут традиційно, вишукано, а головне — смачно».

Інші новини

Всі новини