Бананові вже не в моді. Як приготувати яблучні панкейки з корицею із секретом— підготовка до осіннього настрою
Їжа21 серпня 2024, 14:54
Панкейки — слово, яке асоціюється з Америкою та бананами. Цей десерт заполонив мережу, так само як і серця людей завдяки м’якому та майже шовковому смаку. Однак, тренд на бананові панкейки вже минає. Пропонуємо дати місце яблучним млинцям.
Шматочки подрібненого яблука не настільки товсті, щоб зіпсувати текстуру млинця, але вони досить виразні, щоб зрозуміти, що вони походять з яблука. Млинці готуються майже так само швидко, як і звичайні, але смак… — перевершує будь-які очікування. Ці яблучні панкейки мають цікаву текстуру, трохи кислуватий, особливий смак, а кориця створює ідеальну пару та завершує смачну картину. А секрет, яким NV Food хоче поділитися полягає у тому, щоб подавати ці панкейки з невеликою жменькою смаженого хрусткого бекону. Це сторить контраст до солодких та пухких панкейків. Окрім того, солодкий смак яблука чудово відтіняє солоність бекону.
Яблучні панкейки з корицею
Демонстративне фото яблучних панкейків
/
Фото: Instagram @duparsfm
Інгредієнти
- 1 склянка (120 г) універсального борошна
- 2 ст.л. коричневого цукру в упаковці
- 1 ½ ч.л. розпушувача
- 2 ч.л. меленої кориці
- ⅛ ч.л. меленого мускатного горіха
- ½ ч. л. солі
- ½ склянки (47 г) очищеного тертого яблука (приблизно 1 середнє яблуко)
- 1 склянка (237 мл) яблучного соку
- 1 яйце
- 1 ст.л. (14 г) вершкового масла, розтопленого
- 1 ч. л. ванільного екстракту
Приготування:
- У великій мисці збийте борошно, коричневий цукор, розпушувач, корицю, мускатний горіх і сіль.
- Додайте терте яблуко, яблучний сік, яйце, масло і ваніль.
- Нагріти сковорідку або сковорідку на середньому вогні. Розтопити вершкове масло або змастити кулінарним спреєм. Мірною ложкою ¼ склянки викладіть тісто на сковорідку або сковорідку. Злегка розрівняйте тісто.
- Готуйте 2−3 хвилини або до утворення пухирців зверху, потім переверніть млинець і смажте до золотисто-коричневого кольору знизу, ще 1−2 хвилини.
- Повторіть з рештою тіста. Виходить 8 млинців. Подавайте з сиропом, збитими вершками або цукровою пудрою. Або скористайтеся секретним інгредієнтом: посипте смженим беконом.