Високобілкові та пухкі. Як приготувати корисні панкейки з лимоном та маком на йогурті

Їжа

14 серпня 2024, 07:09

Ваш наступний сніданок стане верхівкою насолоди. Для цього потрібні ваш улюблений ранковий напій, близько пів години часу і цей неймовірний рецепт розкішних лимонних панкейків. Приготуванням поділилася популярна Інстаграм-блогерка Емма Петерсен

Панкейки з високим вмістом білка дуже легко приготувати навіть без жодного протеїнового порошку. На основі йогурту такі млинці добре піднімають та мають ніжний смак. Влітку усі страви, які наповнені лимонним ароматом — справжній маст хев завдяки свіжості та легкості. Це вагома причина приготувати такі ароматні та пухкі млинці.

Панейки на йогурті з лимоном та маком

Інгредієнти на 1 порцію:

  • 100 г 0% грецького йогурту густого кефіру
  • 1 яйце
  • 1 ч. л. ванільного екстракту
  • 1 ч.л. меду
  • 30 мл молока
  • 1 ст.л. свіжого лимонного соку
  • Додатковий підсолоджувач (за бажанням)
  • 60 г звичайного борошна
  • ½ ч.л. розпушувача
  • ¼ ч.л. соди
  • 1 ч.л. маку
  • 1 ч. л. лимонної цедри

Приготування:

  1. Додайте йогурт, яйце, ваніль, мед, молоко та лимонний сік у невелику миску та збийте до однорідної маси.
  2. Просійте борошно, розпушувач і соду, а потім мак і лимонну цедру. Добре перемішати, але не надто енергійно.
  3. Розігрійте сковороду на середньому вогні, рівномірно змастіть її олією. Викладіть по 2 ложки тіста, надаючи йому круглої форми, якщо потрібно, і залишаючи трохи місця, щоб млинці могли піднятися.
  4. Коли почнуть з’являтися бульбашки, або через 1−2 хвилини приготування, переверніть їх лопаткою і готуйте ще 1 хвилину, поки не піднімуться. Повторіть з рештою тіста.
  5. Подавайте з підсолодженим грецьким йогуртом і посипавши цукровою пудрою. Насолоджуйтеся!

Інші новини

Всі новини