Ніби шарлотка, але з кремом. Як приготувати неймовірно смачний пухкий яблучний пиріг сезону
Їжа5 серпня 2024, 14:26
Рецепт яблучного пирога з кремом дуже схожий на шарлотку, але завдяки декільком додатковим інгредієнтам він виходить ще більш ніжним та пухким.
Як приготувати яблучний пиріг з кремом
Інгредієнти
Для тіста
Борошно — 280 г
Яйця — 2 шт.
Молоко 110 мл
Цукор — 110 г
Олія рослинна — 100 мл
Розпушувач — 16 г
Ванільний цукор — 8 г
Сіль — дрібка
Для крему
Молоко — 270 мл
Борошно — 30 г
Яєчний жовток — 1 шт.
Цукор — 60 г
Крохмаль кукурудзяний — 25 г
Ванільний цукор — 8 г
Для прикрашання
Яблуко (велике) — 1 шт.
Родзинки — 50 г
Для змащування
Молоко — 2 ст. л.
Яєчний жовток — 1 шт.
Приготування
Спочатку приготуйте крем. Для цього поставте сотейник на середній вогонь, поєднайте у ньому всі інгредієнти для крему та, ретельно помішуючи, доведіть крем до загущення.
Накрийте готовий крем харчовою плівкою та залиште остигати.
У зручній ємності для замішування тіста поєднайте яйця, цукор, сіль і збийте за допомогою блендера до білої кремової консистенції, поступово, під час збиття, додаючи молоко та олію.
Додайте просіяне борошно та змішайте до єдиної консистенції.
Перекладіть готове тісто у форму для запікання.
Наповніть кремом кондитерський рукав та намалюйте на поверхні тіста спіраль.
По спіралі розташуйте заздалегідь нарізане тонкими частками яблуко та родзинки.
Ваш пиріг стане схожим на троянду.
Збийте жовток з молоком та змастіть ним пиріг перед випіканням.
Розігрійте духовку до 180 градусів і поставте до неї пиріг запікатися протягом 40−45 хвилин.
Смачного!