«Чебурек з домашнім сиром». Як на півдні України — рецепт гагаузької катлами
Цей корж із листкового тіста, посмажений на олії або приготований на пару, готують в різних кухнях світу, зокрема в гагаузькій. Гостям таку страву подають нечасто, через те, що її потрібно їсти руками.
Після приготування катламу нарізають шматками і їдять, як окрему страву або, для більш насиченого смаку, заливають топленим вершковим маслом і подають на стіл. Страва чудово смакуватиме на сімейний сніданок чи вечерю. Пропонуємо приготувати катламу за рецептом фуд-блогерки Ірини Такої.
Як приготувати катламу
Інгредієнти для тіста:
Вода
Щіпка солі
Борошно
Харчова сода — 1 ч.л.
Рослинна олія
Начинка:
Домашній сир
Свіжа зелень (кріп, петрушка)
Спосіб приготування:
1. Замісити тісто, залишити його відпочити на хвилин 15.
2. У цей час робимо начинку з домашнього сиру та зелені.
3. Ділимо тісто на невеликі кульки, розкачуємо їх, як на чебуреки, додаємо начинку. З'єднуємо тісто, як чебурек і смажимо, повністю занурюючи в олію, на середньому вогні до рум’яної скоринки.