«Чебурек з домашнім сиром». Як на півдні України — рецепт гагаузької катлами

25 червня 2024, 05:42

Цей корж із листкового тіста, посмажений на олії або приготований на пару, готують в різних кухнях світу, зокрема в гагаузькій. Гостям таку страву подають нечасто, через те, що її потрібно їсти руками.

Після приготування катламу нарізають шматками і їдять, як окрему страву або, для більш насиченого смаку, заливають топленим вершковим маслом і подають на стіл. Страва чудово смакуватиме на сімейний сніданок чи вечерю. Пропонуємо приготувати катламу за рецептом фуд-блогерки Ірини Такої.

Реклама

Як приготувати катламу

Інгредієнти для тіста:

Вода

Щіпка солі

Борошно

Харчова сода — 1 ч.л.

Рослинна олія

Начинка:

Домашній сир

Свіжа зелень (кріп, петрушка)

Спосіб приготування:

1. Замісити тісто, залишити його відпочити на хвилин 15.

2. У цей час робимо начинку з домашнього сиру та зелені.

3. Ділимо тісто на невеликі кульки, розкачуємо їх, як на чебуреки, додаємо начинку. З'єднуємо тісто, як чебурек і смажимо, повністю занурюючи в олію, на середньому вогні до рум’яної скоринки.

Показати ще новини