Не викидайте. Що робити з залишками паски після свят (п'ять оригінальних ідей та рецептів)
Залишки. паски можна перетворити на ситні і дуже смачні тости з яйцем (Фото: freepik)
Зазвичай паску доїдають ще увесь тиждень після свят, але як тільки її розрізають — випічка швидко втрачає аромат і починає підсихати. То що ж робити з пасками, які вже кілька днів чекають своєї черги?
Після святкування Великодня зазвичай лишається кілька шматків, а то й штук паски, які шкода викидати, але їсти «просто так» не хочеться. Та насправді — це чудовий інгредієнт для нових смачних страв! Ось кілька ідей, що зробити з залишками паски.
Що робити з залишками паски після свят
1. Паску можна заморозити
Залишки паски рекомендують порізати порційно, покласти в пластиковий контейнер чи поліетиленовий кульок і заморозити. Розморожувати випічку рекомендовано при кімнатній температурі. Вона має смакувати не гірше за свіжовипечену
2. Готуйте з паски грінки
Не дозволяйте залишкам паски просто черствіти — краще акуратно наріжте її на рівні скибочки й підсушіть у духовці. Після цього з них можна приготувати смачні грінки: просто вмочіть підсушені скибочки в суміш молока й яєць, а потім обсмажте на вершковому маслі до золотистої скоринки.
3. Зробіть з залишків паски вишуканий десерт
Сюди ідеально пасуватиме вже зачерствіла великодня випічка.
Тирамісу із зачерствілої паски: рецепт італійського десерту
4. Перетворіть залишки паски на сухарики до чаю чи кави
Наріжте залишки великодньої випічки на квадратні шматочки та викладіть на деко. Розігрійте духовку на 100° C та вимкніть. Поставте деко та залиште підсихати. Такі сухарики можна подавати до чаю чи кави замість звичного печива.
5. Зробіть оригінальний десерт
Шматочки паски викладіть у глибоку ємність і залийте йогуртом, варенням, згущеним молоком або ж власноруч приготованим кремом. Потім поставте в холодильник на деякий час, щоб тісто добре просочилося. Перед подачею прикрасьте десерт ягодами, горішками або тертим шоколадом.