«Наші паски були скромними». Ектор Хіменес-Браво поділився маминим рецептом панетоне на Великдень

2 травня 2024, 15:31

Ця італійська паска легко готується та смакує надзвичайно вишукано. Ви точно здивуєте гостей такою святковою випічкою на Великдень.

Це саме той рецепт з нового випуску МастерШеф 13 на СТБ, який шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показував учасникам на своєму майстер-класі. Неймовірна святкова випічка, яка порадує ніжним смаком та прикрасить стіл на Великдень «Зазвичай наші з мамою паски були досить скромні. Прикрашали випічку святковою стрічкою, а зверху — вимащували швейцарською меренгою», — зазначає шеф-кухар.

Реклама

Корисні лайфхаки від Ектора Хіменес-Браво:

Якщо ви будете використовувати декілька менших форм — перевіряйте готовність за 40 хвилин.

Якщо хочете, щоб панетоне був ідеальним — змастіть пергамент вершковим маслом перед запіканням, а після того, як випічка буде готова, проткніть довгими бамбуковими паличками наскрізь, переверніть догори дриґом та дайте відпочити 30−60 хвилин.

Як приготувати панетоне за рецептом мами Ектора Хіменеса-Браво

Інгредієнти:

Борошно — 560 грамів.

Сухі дріжджі - 1 ст. л.

Білий цукор — 110 грамів.

Тепле молоко (але не гаряче) — 120 мл.

Сіль — ½ ч. л.

Цедра одного великого апельсина та одного лимона.

Яйця (великі) — 4 шт.

Ванільний екстракт — 1 ч. л.

М’яке вершкове масло (кімнатної температури) — 150 г

Родзинки (золоті; дрібно нарізані) — 75 г

Суха журавлина — 75 г

Карамелізовані апельсини — 75 г

Чорний шоколад (дрібно нарізаний) — 100 грамів.

Форма для панетоне або форма 20 см у діаметрі з викладеним високо пергаментом та змащена вершковим маслом.

Панетоне мами Ектора Хіменеса-Браво (Фото: СТБ)
Панетоне мами Ектора Хіменеса-Браво / Фото: СТБ

Спосіб приготування:

1. Нагрійте духову шафу до 40 °C і вимкніть (залиште горіти світло).

2. Помістіть дріжджі, 1 ст. л. борошна та 1 ст. л. цукру у невелику миску та змішайте. Додайте тепле молоко та перемішуйте доки не побачите піну (5−10 хвилин).

3. В іншій мисці змішайте міксером все борошно, цукор, що залишився, всю цедру та сіль. Додайте яйця, суміш дріжджів й ваніль, перемішайте ретельно насадкою для тіста, поки все борошно не зникне. Закрийте плівкою і дайте відпочити у духовці 2−4 години, доки тісто не виросте у три рази.

4. Вийміть тісто та перемішайте насадкою для тіста 5 хвилин. Додавайте потроху вершкове масло, поки не перемішається.

5. Кілька разів зішкребіть тісто зі стінок. Воно повинно стати еластичним та однорідним. Додайте сухі фрукти, карамелізовані апельсини та шоколад, перемішайте ще одну хвилину.

6. Змастіть вершковим маслом руки та дерев’яну дошку. Викладіть тісто та сформуйте кулю. Покладіть у форму для панетоне. Зробіть надрізи навхрест гострим ножем. Змастіть верх теплим молоком або теплим рідким вершковим маслом, закрийте плівкою та ще дайте відпочити у теплій духовці, доки не виросте у три рази (2−3 години).

7. Вийміть, зніміть плівку та випікайте у духовці при 175 °C 45−50 хвилин, поки зубочистка не виходитиме сухою. Якщо панетоне ставатиме коричневим зверху зарано — накрийте фольгою. Охолодіть та подавайте до святкового столу!

Показати ще новини