Спритність рук і жодної магії. Як приготувати ірландський яблучний пиріг, що порушує всі правила випічки
Яблучний пиріг чудово смакує з кулькою морозива (Фото: stockcake)
Для того, щоб цей десерт вдався з першої спроби, зовсім не потрібно «ірландське везіння» — достатньо скористатися цими простими порадами від експертки.
Для приготування ірландського яблучного пирога, тісто замішується як для випікання торта і нагадує пісочне. Мішель Саутан, директорка з харчових продуктів у провідній австралійській харчовій компанії поділилась власним поглядом на приготування десерту. «Коли колега розповіла мені про ірландський яблучний пиріг за рецептом бабусі, я просто змушена була його приготувати, — пояснює вона. — Мене здивувала незвична техніка: замість класичних способів (збивання масла або його розтоплення) тут його потрібно втирати в борошно, як для пісочного тіста. Однак у цьому рецепті головну роль відіграє саме яблуко. Тісто лише об'єднує шматочки фруктів, створюючи вологий, ароматний пиріг».
Як приготувати ірландський яблучний пиріг
За словами Мішель Саутан, цей пиріг ідеально підходить для тих, у кого немає спеціальних приладів для випічки. Це один із найпростіших яблучних десертів, які вона коли-небудь готувала.
Ось як його зробити всього за три кроки:
1. Змастіть маслом круглу роз'ємну форму та застеліть її папером для випічки. Кінчиками пальців втирайте масло в борошно, поки суміш не стане схожою на дрібні крихти.
2. Додайте цукор, розпушувач і корицю, потім всипте подрібнене яблуко сорту Гренні Сміт. В окремій мисці збийте яйця з молоком і додайте до борошняної суміші. Викладіть тісто у форму, розрівняйте та посипте зверху трохи цукру.
3. Випікайте пиріг, доки шпажка, вставлена в центр, не вийде сухою. Дайте йому трохи охолонути у формі, а потім перекладіть на тарілку. Найкраще подавати з ванільним заварним кремом або вершками.
«Текстура пирога щільніша, ніж у звичайних тортів, тому він ідеально смакує ще теплим. Особисто я люблю його з ложкою заварного крему», — додає Мішель Саутан.
«Чарівний» ірландський пиріг: рецепт, що порушує всі правила приготування
Запашний пиріг з яблуками, крем-сиром, горіхами та ромовою нотою
Яблучний пиріг з крихтою: aльтернатива медівника для Рош га-Шана
Вдасться з першої спроби: рецепт пишної шарлотки з яблуками